Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: «Ξόρκισε» τον… δαίμονα! (Highlights)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Λεωφόρο με σκορ 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο κέρδισε μετά από επτά παιχνίδια και συνεχίζει να προηγείται αήττητος στο πρωτάθλημα. Σκόρερ ο Αϊτόρ στο 80' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: «Ξόρκισε» τον… δαίμονα! (Highlights)

Ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει από το 2019 τον Αστέρα Τρίπολης και έσπασε την… κατάρα κερδίζοντας με 1-0 στη Λεωφόρο.

Παράλληλα οι «πράσινοι» συνεχίζουν να προηγούνται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος παραμένοντας αήττητοι για 7η αγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες προσπάθησαν να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας, έφεραν το ματς εκεί που τους βόλευε, αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω… Αϊτόρ.

Ο Αστέρας στο πρώτο μέρος κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό και να φέρει το ματς στα μέτρα του με διπλή ζώνη άμυνας και τους Τιλίκα, Άλβαρες «γαντζωμένους» πάνω στους Μπερνάρ, Παλάσιος αντίστοιχα.

Με τον καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου να είναι... ελάχιστος, προφανώς προς όφελος του Αστέρα, που είχε κλείσει καλά τους χώρους, ο Ηρακλής Μεταξάς είχε περιορίσει την δράση του βραζιλιάνου.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, από τις συνεχείς διακοπές και δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός, παρότι είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Μετά το 30’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν τους ρυθμούς, έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Σένκεφελντ, αλλά δεν συνέχισαν.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τον Αστέρα να έχει κλείσει τους διαδρόμους και τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να φτάσει με αξιώσεις απέναντι στον Παπαδόπουλο.

Στο 75’ ο Αϊτόρ όμως «τσίμπησε» τη μπάλα από τον Άλβαρες από πίσω κι εκείνος κλώτσησε το πόδι του. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος είδε τη φάση στο VAR και έδωσε το πέναλτι με τον Ισπανό στο 80’ να κάνει το 1-0 ευστοχώντας.

Μάλιστα οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες στο 84’ λόγω αποβολής του Ζουκάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι» έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Αστέρα πάντως να χάνει απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 97’, καθώς ο Σίτο σούταρε από πολύ καλή θέση, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε σε κόρνερ και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 1-0.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερς: Αϊτόρ (80’)

Κίτρινες: Κουρμπέλης (65’) - Ιγκλέσιας (20’), Καστάνιο (53’), Γκαρτνάφσκι (73’), Ζουκάνοβιτς (77’, 84’)

Κόκκινη: Ζουκάνοβιτς (84’)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι - Σάντσες (75’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ - Ρούμπεν, Κουρμπέλης (λ.τ. 92’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ- Παλάσιος (63’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Ιωαννίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μεταξάς): Παπαδόπουλος – Γκαρθία (λ.τ. 45+2’ Ρεγκίς), Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες - Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88’ Ριέρα) – Γκαρντάφσκι, Μπαράλες (60’ Μουνάφο), Μπαρτόλο (88’ Σίτο).