Ολυμπιακός: «Κλειδί» στο «Γεντί Κουλέ» και η «βρώμικη» δουλειά του Ιν Μπομ

Μετά το 2-1 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, τα βλέμματα έπεσαν πάνω σε Χάμες, Γκάρι, Μπακαμπού και Βαλμπουενά. Αν δεν ήταν, όμως, ο Ιν Μπομ, τότε οι Κρητικοί ίσως έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους επιθετικά στο δεύτερο μέρος.

Ολυμπιακός: «Κλειδί» στο «Γεντί Κουλέ» και η «βρώμικη» δουλειά του Ιν Μπομ

Για την έμπνευση του Μίτσελ σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Η λέξη «ατυχής» είναι ίσως και… επιεικής. Κανένας Ντόι δεν φταίει, ούτε για το αυτογκόλ, ούτε για το γεγονός ότι ο Μίτσελ αποφάσισε στο πρώτο του παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα να τον βάλει στόπερ ενώ το παιδί αγωνίζεται χαφ. Ο Ισπανός χρεώνεται το… ανακάτεμα των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο 45λεπτο και κανένας άλλος

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου απείλησε και… απειλήθηκε σοβαρά. Δέχτηκε ένα γκολ από το πουθενά, αλλά γλίτωσε άλλα δύο, είτε λόγω ενός κακού τελειώματος του Γκερέρο, είτε λόγω των αποκρούσεων του Τζολάκη.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ έδειξε ότι άρχισε να ξεμένει από… καύσιμα. Είναι λογικό γιατί πρόκειται για μία ομάδα που τώρα χτίζεται, καθώς με άλλους παίκτες ξεκίνησε ο Νιόπλιας τον Ιούνιο και με άλλους δουλεύει εδώ και ένα μήνα.

Οι αλλαγές του Μίτσελ (Χάμες, Γκάρι, Βαλμπουενά) που διόρθωσε τα «κακώς κείμενα» του πρώτου 45λέπτου, έπαιξαν φυσικά καθοριστικό ρόλο για να γυρίσει ο Ολυμπιακός το ματς.

Βέβαια, δεν είχε και άλλες επιλογές. Όταν γυρίζει προς τον πάγκο και βλέπει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, είναι λογικό να τους ρίξει στη μάχη.

Έκλεισε τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο, τον «πυροβόλησε» στα πρώτα 15 λεπτά, κατάφερε να ισοφαρίσει και έως τη φάση του δεύτερου γκολ, ναι μεν είχε την υπεροχή, αλλά όχι τη μεγάλη φάση. Ουσιαστικά, η αμέσως επόμενη καλή φάση για τους Πειραιώτες μετά το 1-1 ήταν το… 1-2 και αυτή από «στημένη μπάλα» με το μαγικό πόδι του Βαλμπουενά.

Τα περισσότερα βλέμματα έπεσαν δικαιολογημένα πάνω στους Χάμες, Γκάρι, Βαλμπουενά και Μπακαμπού. Συνήθως οι σκόρερ ή οι δημιουργοί τερμάτων είναι εκείνοι που «λάμπουν» περισσότερο στα μάτια του κόσμου.

Είναι άδικο, όμως, να μην μπαίνει στην κουβέντα ο Ιν Μπομ, ο οποίος στο δεύτερο μέρος που αγωνίστηκε ως «6άρι» έβαζε στοπ σε κάθε απόπειρα του ΟΦΗ να απειλήσει. Επίσης, στη φάση του 1-1 είναι εκείνος που πιέζει και γίνεται το λάθος, προτού φτάσει η μπάλα στον Χάμες και εν συνεχεία στον σκόρερ Γκάρι. Εκείνος είναι που έχει κόψει σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις πανέξυπνα του ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, όταν επιχειρούσαν να προκαλέσουν ζημιά σε ένα διάστημα που όλος ο Ολυμπιακός είχε βγει μπροστά για το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Νοτιοκορεάτης έκανε όλη τη… βρώμικη δουλειά, που μπορεί να μην πολυφαίνεται, αλλά ένας προπονητής καταλαβαίνει τη σημασία της παρουσίας του στο ματς του «Γεντί Κουλέ». Ο Ιν Μπομ για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι πρόκειται για έναν παίκτη – βαρόμετρο στον φετινό Ολυμπιακό. Το μοναδικό ερωτηματικό με τον Ασιάτη είναι να έχει διάρκεια σε αριθμό παιχνιδιών.