Παναιτωλικός-Βόλος 2-3: Μεγάλη ανατροπή σε πραγματικό ντέρμπι

Σε εξαιρετικό ματς στο Αγρίνιο, ο Βόλος αν και έχανε 2-0 από τον Παναιτωλικό πήρε σπουδαία νίκη με 3-2! Με 10 από το 44' οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Καρέλη. 

Παναιτωλικός-Βόλος 2-3: Μεγάλη ανατροπή σε πραγματικό ντέρμπι

Σε ένα από τα καλύτερα ματς του πρωταθλήματος, με θέαμα στο πρώτο μέρος και σασπένς στην επανάληψη, ο Βόλος ανέτρεψε το σε βάρος του 0-2 και πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 επί του Παναιτωλικού που αγωνίστηκε από το 44' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καρέλη. Πρωταγωνιστής ο Τσοκάνης με δύο γκολ στο πρώτο μέρος απάντηση σε εκείνα των Σενγκέλια και Νταγκό, ενώ το νικητήριο πέτυχε ο Κούτσιας από χοντρό λάθος του Στεργιάκη στο 78'. Ήταν η πρώτη νίκη του Βόλου επί του Παναιτωλικού στην ιστορία τους, ενώ έφερε τη θεσσαλική ομάδα μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Φανταστικό ξεκίνημα για τον Παναιτωλικό με πρωταγωνιστή τον Κολοβό που στο 4' σέρβιρε στον Σενγκέλια με τον Γεωργιανό να πλασάρει με ψηλοκρεμαστό σουτ από μακριά τον Κλέιμαν που είχε κάνει βιαστική έξοδο. Και στο 16' ενώ ο Βόλος προσπαθούσε να αντιδράσει, από συνεργασία Κολοβού - Νταγκό ο Ιβοριανός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Εσκοβάλ και πήγε με δύναμη στη γωνία του Κλέιμαν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει για να αποτρέψει το 2-0. Εξαιρετική αντίδραση είχε ο Στεργιάκης στο 20' σε κοντινή δυνατή κεφαλιά του Οζέγκοβιτς, με τον Βόλο να επιτίθεται για να μειώσει αφήνοντας χώρους μεσοαμυντικά. Όλα όμως άλλαξαν στη συνέχεια.

Στο 28', όμως, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου μείωσε με σουτ του Τσοκάνη μετά από πάσα του Ντέλετιτς και είχε ευκαιρίες στο 30' με τον Οζέγκοβιτς και στο 31' με τον Φερνάντες για να ισοφαρίσει άμεσα. Κάτι που έκανε με κεφαλιά ο Τάσος Τσοκάνης στο 35' μετά από κεφαλιά-πάσα του Φερνάντες, ο οποίος είχε νικηθεί νωρίτερα στο σουτ από τον Στεργιάκη. Στο 44' ο Καρέλης αντέδρασε ακατανόητα και κλότσησε εκτός φάσης τον Εσκοβάλ μετά από ένα μαρκάρισμα του αντίπαλού του, με συνέπεια πολύ σωστά να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη από τον Κατοίκο. Με τον Γιάννη Αναστασίου να μην μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη που πήρε το ματς.

O Κολοβός έγινε φορ για τον Παναιτωλικό στην επανάληψη σε 4-4-1 για τον Παναιτωλικό (σε άλλες περιπτώσεις έβγαινε και ο Σενγκέλια πιο μπροστά), ενώ ο Βόλος άρχισε από το ξεκίνημα την πίεση. Οι γηπεδούχοι, πάντως, είχαν φάσεις με τον Σενγκέλια στο 50' και τον Μπακάκη στο 53' (σωτήρια απόκρουση του Κλέιμαν), όπως και στο 58' όταν ο Κλέιμαν απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Κορνέλιους μετά από φάουλ του Σενγκέλια. Στο 78' ο Στεργιάκης έκανε τραγικό λάθος σε έξοδο από σέντρα του Ουές και ο Γιώργος Κούτσιας εύκολα από κοντά έκανε το 2-3. Ο Παναιτωλικός που είχε χάσει τον Νταγκό (άτυχος ο Ιβοριανός υπέστη βαριά θλάση και θα λείψει για καιρό) προσπάθησε με φουλ επίθεση στο τέλος αλλά δεν τα κατάφερε.

Μικρογραφία

Παναιτωλικός-Βόλος 2-3

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Σκόρερ: 4' Σενγκέλια 1-0, 16' Νταγκό 2-0, 28' Τσοκάνης 2-1, 35' Τσοκάνης 2-2, 78' Κούτσιας 2-3

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)

Κόκκινη: 44' Καρέλης

Κίτρινες: 63' Χουχούμης - 70' Ουές

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον (83' Ντίας) , Φλόρες (46' Μλάντεν), Σενγκέλια (72' Ντουάρτε), Κολοβός (83' Ζοάο Πέδρο), Νταγκό (67' Μόρσεϊ), Καρέλης

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ουές (89' Ματίγια), Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα (61' Κούτσιας), Φερνάντες, Ντέλετιτς (75' Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (89' Τάχατος)