Ναουέλ... Ποντένσε!

H ιβηρική και τα άκρα του Ολυμπιακού. Οι ομοιότητες των δύο βιρτουόζων εξτρέμ, το θέαμα και η ουσία.

Ναουέλ... Ποντένσε!

Ναουέλ Λέιβα, λοιπόν, η τρίτη μεταγραφή εξτρέμ του Ολυμπιακού (ή τέταρτη αν βάλουμε και το νεαρό Σέρβο Ραντζέλοβιτς που θα μείνει δανεικός στη Ρατνίσκι) μετά τον Λάζαρο και τον Ποντένσε.

Τον Λάζαρο τον ξέραμε καλά και περιμέναμε να κάνει όσα κάνει. Ίσως και όχι τόσα πολλά! Για τους άλλους δύο προτού αποκτηθούν υπήρχαν μόνο καλές συστάσεις και προοπτική. Το ευρύ κοινό δεν τους γνωρίζει, αλλά τις μεταγραφές δεν τις κάνει το κοινό, υπάρχουν ειδικοί που ψάχνουν και ανακαλύπτουν.

Ο Πορτογάλος και ο Ισπανοαργεντινός έχουν αρκετά κοινά στοιχεία.

- Κατ΄αρχήν η ηλικία. Ο Ποντένσε το φθινόπωρο θα γίνει 23 και ο Ναουέλ 22. Ποδοσφαιριστές δηλαδή με όλο το μέλλον μπροστά τους, με μεγάλες φιλοδοξίες και με το μειονέκτημα της απειρίας.

- Έχουν, όμως, ήδη σημαντικές παραστάσεις από κορυφαία κλαμπ και πρωταθλήματα. Ο Ποντένσε έχει παίξει 140 ματς σε υψηλό επίπεδο στην Πορτογαλία, ο Ναουέλ 130 στην Ισπανία. Έχουν μεγαλώσει σε ιδανικές συνθήκες για προπόνηση και βελτίωση, ο Πορτογάλος στην Σπόρτινγκ, ο Ισπανός σε Βιγιαρεάλ, Μπέτις, Μπαρτσελόνα.

- Ο Ποντένσε ήταν η μεγάλη αδυναμία του Κριστιάν Καρεμπέ. Για τον Ναουέλ έχουν πει τα καλύτερα ο Βαλβέρδε, ο Σεγούρα και ο... Τουρέ. Ο Μαρτίνς είναι πανευτυχής για αυτές τις δύο κινήσεις κι ας μην έχουν διάσημο παρελθόν.

- Στις μικρές Εθνικές ομάδες των χωρών των, στην U-19 και στην U-21, έχουν παίξει αμφότεροι 13 φορές! Ο Ναουέλ έχει πάρει και ευρωπαϊκό τρόπαιο επί ελληνικού εδάφους, σκοράροντας δύο γκολ στην τελική φάση.

- Μπορούν να αγωνιστούν και στις δύο πλευρές της επίθεσης. Αν δείτε τις συμμετοχές τους είναι μοιρασμένες αριστερά και δεξιά. Κάτι που επίσης εξυπηρετεί το πλάνο του νέου προπονητή τους.

- Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν παίξει ο Ποντένσε 5 φορές και ο Ναουέλ 7. Έχουν βάλει από ένα γκολ!

- Το στιλ παιχνιδιού τους είναι πολύ κοντινό, διότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές με μεγάλες τεχνικές ικανότητες, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα τους ελκυστικό ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με αποτελεσματικότητα στη δημιουργία φάσεων. Και οι δύο χρειάζονται βελτίωση στο τελείωμα και στο γκολ.

- Τόσο ο Ποντένσε όσο και ο Ναουέλ είχαν συμπληρωματικό ρόλο στις προηγούμενες ομάδες τους και στον Ολυμπιακό βλέπουν την ευκαιρία για το «ξεπέταγμα» που αναζητούν στην καριέρα τους, σε ηλικία που προσφέρεται για να το κάνουν.

Τον Ποντένσε τον έχουμε δει σε αυτό το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, τον απολαμβάνουμε και τον εμπιστευόμαστε. Αν μοιάσει από την αρχή όντως ο Ναουέλ στο γήπεδο με τον Πορτογάλο, τότε θα μιλάμε για κινήσεις απόλυτης ευστοχίας από πλευράς των Πειραιωτών. Κι ας έβαλαν σε δεύτερη μοίρα στις συγκεκριμένες περιπτώσεις τα επικοινωνιακά και τις «βόμβες».