Ματίας Ναουέλ Λέιβα: Από την ποδοσφαιρική... φυλακή του στον Ολυμπιακό (vid)

Ποιος είναι ο συμπατριώτης του Μέσι που έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στην Ελλάδα και γιατί έμεινε τέσσερα χρόνια χωρίς αγώνες

Ματίας Ναουέλ Λέιβα: Από την ποδοσφαιρική... φυλακή του στον Ολυμπιακό (vid)

Δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Αν και μόλις 21 ετών, ο Ματίας Ναουέλ Λέιβα Εσκίβελ, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού κουβαλά τη δική του ιστορία με αρκετά σημαντικά επεισόδια.

Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1996 και βρέθηκε στο Καστεγιόν της Ισπανίας σε ηλικία μόλις 12 ετών. Μέχρι τότε έπαιζε στο Ροζάριο, στη σχολή ποδοσφαίρου ADIUR (Unión Rosario Infant Sports Group). Μια πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο ή για την ακρίβεια για την αιώνια κόντρα ανάμεσα στη Ροζάριο Σεντράλ και την Νιούελς Ολντ Μπόις. Στην πόλη που γεννήθηκε και ο Τσε Γκεβάρα τον εντόπισαν σε ηλικία 12 ετών οι σκάουτερ της Βιγιαρεάλ και δεν έχασαν χρόνο. Τον πήραν στην Ισπανία χωρίς όμως να τον ακολουθήσει και η οικογένειά του.

Αυτή τελικά ήταν μια ποδοσφαιρική φυλακή για τον πιτσιρικά που έκανε... μαγικά με τη μπάλα. Έκανε συνεχώς προπονήσεις και περίμενε την ημέρα που θα παίξει σε κανονικό αγώνα αλλά χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να τα καταφέρει. Ο μικρός δεν είχε μαζί την οικογένειά του ή συγγενείς στην Ισπανία όπου ο νόμος ορίζει σε αυτές τις περιπτώσεις ότι μόνο όταν κλείσει τα 16του μπορεί να παίξει. Ο Ματίας για τέσσερα χρόνια πήγαινε καθημερινά στο σχολείο, έκανε προπονήσεις αλλά έβλεπε όλα τα ματς της ομάδας του ως θεατής.

Τελικά, όταν έκλεισε τα δεκαέξι έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα και σταδιακά - περνώντας από τις μικρές ομάδες της Βιγιαρεάλ - προωθήθηκε στην πρώτη. Τα τελευταία δύο χρόνια παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στον έκτο όμιλο του Europa League, Μπέτις.

Ο Ναουέλ είναι κάτοχος ισπανικού και αργεντίνικου διαβατηρίου, έχει θητεύσει στην Μπαρτσελόνα Β' πέρα από τη Μπέτις, ενώ πέρυσι με τους Ανδαλουσιάνους κατέγραψε 27 συμμετοχές, 5 γκολ και 3 ασίστ.

Αν και κατάγεται από το Ροζάριο, την πατρίδα του Λιονέλ Μέσι, το δικό του ποδοσφαιρικό είδωλο είναι ο Κάρλος Τέβεζ.
Με την Ελλάδα τον συνδέει ένα πρωτάθλημα Ευρώπης και μάλιστα με δικό του γκολ στον τελικό. Ήταν στις 20 Ιουλίου 2015 όταν η Εθνική ομάδα Νέων της Ισπανίας γινόταν πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2015 στους αγώνες που έγιναν στην Κατερίνη.

Στον τελικό του UEFA EURO U-19 Championships οι νεαροί Ίβηρες είχαν νικήσει τη Ρωσία 2-0 με γκολ των Μπόρχα Μαγιοράλ στο 39ο και Ματίας Νάχουελ στο 78ο λεπτό.

Σήμερα, στα 21 του είναι ήδη πατέρας δύο παιδιών. Λατρεύει τη σύντροφό του Άλμπα και φυσικά την δυο ετών κόρη του Κλαούντια και τον τεσσάρων μηνών Ματέο.

Δείτε τον να αγωνίζεται, στο βίντεο που ακολουθεί: