Η ταιριαστή και η αταίριαστη τεσσάρα

Με ιδανικό τρόπο μπήκε στο νέο της γήπεδο η ΑΕΚ, συντρίβοντας τον -κάκιστο για ένα ακόμη ματς- Ιωνικό μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της. 

Η ταιριαστή και η αταίριαστη τεσσάρα

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν θα μπορούσε να έχει πετύχει καλύτερο ξεκίνημα στο νέο κεφάλαιο που άρχισε να γράφει στην «Αγια-Σοφιά», συνδυάζοντας καλή μπάλα με την κατάκτηση των υπερπολύτιμων τριών βαθμών. Διότι, όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, κάθε βαθμός είναι χρυσάφι για τους διεκδικητές του φετινού τίτλου.

Βεβαίως είναι αλήθεια πως στο χθεσινό «κιτρινόμαυρο» σόου συνέβαλε άθελά του και ο αντίπαλος.

Ο Ιωνικός παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά μετριότατος και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση το σκληροτράχηλο σύνολο που πέρσι έχανε με… αίμα και παράλληλα απειλούσε τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου με ήττα, ιδίως όταν έπαιζε στο γήπεδό του.

Η ομάδα της Νίκαιας έχει πραγματοποιήσει το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν και η διοίκηση με τον Δημήτρη Σπανό θα πρέπει να βρουν πολύ γρήγορα το… γιατρικό πριν χαθεί από νωρίς η ελπίδα για κάτι καλό φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε: βρήκε… μπόσικο τον αντίπαλό της και τον τιμώρησε με μια μεγαλοπρεπέστατη τεσσάρα, η οποία αποτέλεσε τον ιδανικό… πρόλογο στην παρουσία της ομάδας στο νέο της «σπίτι». Πέραν τούτου, η ομάδα του Αλμέιδα ήταν πειστική σε ένα ακόμη παιχνίδι και αποδεικνύει ότι αποτελεί σοβαρό διεκδικητή του τίτλου.

Άλλωστε, από χθες το βράδυ είναι η ομάδα με τη μικρότερη διαφορά βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ούσα στο -6, και έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε ακόμα καλύτερη συνέχεια. Πόσω μάλλον έχοντας στο πλευρό της τον «αέρα» του νέου γηπέδου αλλά και την πολύ καλή ψυχολογία που έχει ήδη «χτίσει» από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε.

Η μοναδική παραφωνία στη χθεσινή γιορτή της ΑΕΚ έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χώρο του νέου γηπέδου. Η κατάστασή του δεν είναι σε καμία περίπτωση ιδανική και ούτε αρμόζει σε ένα τέτοιο ολοκαίνουργιο ποδοσφαιρικό κόσμημα. Ας ελπίσουμε ότι το θέμα θα διορθωθεί άμεσα…

Αντίθετα με την ΑΕΚ, η τεσσάρα υπέρ του Παναιτωλικού χθες στους «Ζωσιμάδες» δεν ήταν και τόσο… ταιριαστή. Και εδώ έχουμε ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα, το οποίο μας αποδεικνύει ότι το σκορ από μόνο του δεν λέει πάντοτε όλη την αλήθεια για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια μίας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Προς Θεού, ο Παναιτωλικός δεν… έκλεψε κανέναν. Δικαιότατα πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, βαδίζοντας από το καλό στο καλύτερο στη σεζόν. Παράλληλα, ο Καρέλης αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά λίρα εκατό για τους Αγρινιώτες. Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΣ δεν άξιζε τέτοιο αποτέλεσμα βάσει της απόδοσης που είχε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε πολλές ευκαιρίες στο ματς, το οποίο μέχρι το 70’ ήταν απολύτως ανοιχτό σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει, ωστόσο, τους Ηπειρώτες είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία παραβιάζεται φέτος η εστία τους. Ιδίως αν συγκρίνουμε τον ΠΑΣ με την περασμένη σεζόν, η αμυντική του λειτουργία παίρνει πολύ μικρότερο βαθμό, γεγονός στο οποίο οφείλεται και το κακό του ξεκίνημα στο τρέχον πρωτάθλημα.