Κουρμπέλης: «Όνειρο το πρωτάθλημα, έχουμε βάλει γερές βάσεις, αλλά δεν θέλουμε να το συζητάμε...»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησε για το έξι στα έξι που έχει η ομάδα του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Κουρμπέλης: «Όνειρο το πρωτάθλημα, έχουμε βάλει γερές βάσεις, αλλά δεν θέλουμε να το συζητάμε...»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6» έδωσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι το όνειρό του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δεν θέλει να το συζητάει στην παρούσα φάση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το αν ονειρεύεται την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Την περίμενα την ερώτηση αυτή… Η αλήθεια είναι πως αποτελεί ένα από τα όνειρα που είχα όταν ήρθα στην ομάδα. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεται πρέπει να παλεύει για να πρωταγωνιστεί. Φέτος έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, έχουμε βάλει γερές βάσεις, αλλά δεν θέλουμε να το συζητάμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλες βλέψεις».
Για την εκτίμηση του κόσμου του Παναθηναϊκού στο πρόσωπό του: «Τα αισθήματα είναι αμοιβαία, έχω εισπράξει πολλή αγάπη και τους ευχαριστώ. Από την πλευρά μου θα κάνω πάντα ό,τι μπορώ και ό,τι περνά από το χέρι μου για να χαίρονται κι αυτοί με τη χαρά μου και για να τους ευχαριστώ».
Για το αν βρίσκεται στο 100% μετά τον τραυματισμό του: «Πλέον μπορώ να πω μετά και την προετοιμασία πως νιώθω πολύ διαφορετικά με τον πρώτο καιρό που επέστρεψα. Πέρσι ήταν λίγο δύσκολο το πρώτο διάστημα μετά την επιστροφή μου. Ήμουν πολύ πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά φέτος νιώθω αν όχι στο100% πολύ κοντά στο 100%».
Για το αν έβλεπε ότι ο Παναθηναϊκός θα διεκδικεί το πρωτάθλημα: «Μπορώ να πω ότι ήρθε σχετικά γρήγορα. Από την αρχή είχα διαπιστώσει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Την χρονιά πριν έρθει ο προπονητής η ομάδα έπαιζε μόνο για το αποτέλεσμα και είχε απόδοση από μέτρια ως κακή και απλώς έπαιρνε κάποια αποτελέσματα. Ο κ. Γιοβάνοβιτς θέλει να συνδυάζει αποτέλεσμα και απόδοση. Το εγχείρημα αυτό χρειάζεται χρόνο, αλλά δεν πέρασε πολύ χρόνος. Η ομάδα από το δεύτερο μισό πέρσι ανέβηκε πολύ και για μένα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».
Για το «κλικ» που έκανε τους παίκτες να νιώσουν ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στον πρωταθλητισμό: «Θα βάλω νούμερο ένα τον τίτλο, γιατί η ομάδα είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει ένα τρόπαια. Όμως το νιώθαμε κι από πριν, γιατί δώσαμε πολλά παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε. Στα ντέρμπι είχαμε εξαιρετική πορεία και όλη μας η πορεία στα playoffs έβγαζε μια σιγουριά πως η ομάδα είναι καλά και πατά γερά στα πόδια της».
Για το αν οι παίκτες συζητούν πως είναι η ευκαιρία τους φέτος: «Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και παίζοντας τόσο καλά την περασμένη σεζόν, περιμένεις να εξελιχθεί ακόμη καλύτερα η νέα σεζόν έχοντας βάλει τις βάσεις και προσθέτοντας κάποιες πινελιές. Στο μυαλό ήταν μια εξίσου καλή πορεία και ακόμη καλύτερη. Δεν το πολυσυζητούσαμε, αλλά έβλεπα στα μάτια των παιδιών τη σιγουριά και την ευθύνη απέναντι στο σύλλογο να κατακτήσουμε τους τίτλους διεκδικώντας το καλύτερο από την αφετηρία. Πέρσι μείναμε νωρίς πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου και φέτος είπαμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε έδαφος και το έχουμε καταφέρει».
Για το αν η βραδιά με τη Σλάβια παρά τον αποκλεισμό τόνωσε την ψυχολογία της ομάδας: «Το νιώσαμε και με το παραπάνω. Η βραδιά ήταν μαγική, αν είχε συνδυαστεί με πρόκριση θα ήταν όνειρο. Ο κόσμος ήταν φοβερός, είχαν έρθει στο ξενοδοχείο να μας ξεπροβοδίσουν και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική. Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω, ο κόσμος δεν είναι τυφλός, το είδε αυτό και μας χειροκρότησε. Σε μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, είναι αναγκαίο ομάδα και κόσμος να είναι ένα. Πολύ λίγες φορές από τη μέρα που είχα έρθει είχα νιώσει τέτοια ενέργεια στο γήπεδο και αυτό επηρέασε όλα τα παιδιά, ειδικά τα καινούρια στην ομάδα».
Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Βλέπουμε όλοι το έργο του. Δικαίως τον αποθεώνει ο κόσμος γιατί η ομάδα είχε χρόνια να πάρει τίτλο και να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι επαγγελματίας 200%, δεν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο. Θέλει να παίρνει το καλύτερο από σένα, να παίζεις για την ομάδα».
Για το αν ο Γιοβάνοβιτς είναι πάντα ήρεμος ή έχει εκρήξεις: «Κάποιες φορές μπορεί να νευριάσει, αλλά αυτό μένει στην ομάδα. Όλα χρειάζονται από έναν προπονητή, και να είναι καλός και να είναι κακός».
Για τη σημασία των αγώνων πλην των ντέρμπι: «Όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό τα πιο σημαντικά ματς είναι αυτά με τις μικρομεσαίες ομάδες. Το θέμα είναι να κερδίζεις και χωρίς να παίζεις πολύ καλά. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο για όλους, χάνονται βαθμοί και έτσι θα συνεχιστεί. Θα είναι ιδανικό για μας να κερδίζουμε, ακόμη κι αν δεν παίζουμε καλά».
Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω πως έφταιξαν οι απουσίες που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Και σε άλλα ματς έλειπαν παίκτες που θεωρούνται βασικοί και έχουμε καλύψει τα κενά. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και όλοι το ακολουθούν. Δεν μπήκαμε καλά στο ματς, ο ΠΑΟΚ μάς είχε διαβάσει στο πρώτο ημίχρονο και ήταν πολύ καλός. Όμως κρατώ την αντίδραση που βγάλαμε σε μια διαχρονικά δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Η αντίδρασή μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αντίδραση μεγάλης ομάδας».
Για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο: «Ήμασταν νευριασμένοι με την απόδοσή μας, αλλά όλοι πιστεύαμε στην ανατροπή με βάση τις δυνατότητες που έχει η ομάδα. Πήραμε τις οδηγίες από τον προπονητή και βγήκαμε καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο προπονητής μάς αναλύει πού πρέπει να χτυπήσουμε. Να’ ναι καλά ο Αϊτόρ».
Για το αν υπάρχει πλέον πίεση για το πρωτάθλημα και πόσο μπορεί να επηρεάσει τον Παναθηναϊκό: «Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι όπως από την αρχή της σεζόν. Δεν σκεφτόμαστε ούτε το +6 ούτε τίποτα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, υπάρχουν άλλα 30 παιχνίδια. Να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, γιατί κάθε παιχνίδι θα είναι μάχη».
Για το αν ανησυχεί για τη μεγάλη διακοπή λόγω του Μουντιάλ: «Για τις ομάδες που έχουν βρει ρυθμό όπως εμείς δεν είναι και το καλύτερο. Για άλλες που ψάχνουν την ταυτότητά τους θα τους κάνει καλό. Όμως αυτά είναι τα δεδομένα και με αυτά θα πορευτούμε. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».
Για την Εθνική ομάδα: «Μετά από αρκετά χρόνια πετύχαμε τον στόχο μας. Τα προηγούμενα χρόνια παίζαμε καλά, αλλά πάντα κάτι μας έλειπε στο τέλος. Φέτος βγήκαμε πρώτοι στο γκρουπ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Είναι καθήκον όλων μας, των πιο παλιών, να βοηθήσουμε τους νεότερους και να υπάρχει ένα σωστό κλίμα. Είναι 2-3 χρόνια που το κλίμα είναι τόσο καλό και αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για το πώς θα εμφανιστείς στο γήπεδο. Δεν υπάρχει παράπονο από κανέναν κι αν υπάρξει θα λυθεί αμέσως. Υπάρχουν οι προσωπικότητες που θα το προλάβουν. Με αυτά τα παιδιά θα μπεις για να παλέψεις στο γήπεδο και πρέπει να είσαι καλά στο 100% μαζί τους».
Για τα όνειρά του: «Σίγουρα είναι μεγάλος στόχος το Euro 2024. Όλοι θέλουμε να είμαστε εκεί. Η Εθνική ομάδα έχει πολλά χρόνια να βρεθεί. Το άλλο όνειρο είναι ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, όχι τώρα που έχουμε κάνει το 6/6, αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Πάνω από όλα, βέβαια, να έχουμε υγεία».