Παναθηναϊκός: Το 5ο γκολ του Αϊτόρ και η ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τούμπα έπειτα από οκτώ ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ είχε διατηρήσει το αήττητο του. 

Παναθηναϊκός: Το 5ο γκολ του Αϊτόρ και η ανατροπή

Σε αυτό το διάστημα ο Δικέφαλος είχε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ το σερί του είχε ξεκινήσει έπειτα από τη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-2 στις 31 Μαΐου 2017 για την τελευταία αγωνιστική των Playoffs του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.

Όπως και στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος, έτσι και τότε η νίκη του Παναθηναϊκού είχε επιτευχθεί μετά από ανατροπή, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 στο 68ο λεπτό, αλλά με τα γκολ των Λουντ στο 79ο λεπτό και του Μολίνς στις καθυστερήσεις ήρθε η νίκη του Παναθηναϊκού.

ΑΪΤΟΡ ΚΑΙ ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Τόσο ο Αϊτόρ, όσο και ο Ολιβέιρα έχουν χτίσει τις δικές τους παραδόσεις απέναντι στους αντιπάλους τους, με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να σημειώνει το 5ο του γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ο αγαπημένος του αντίπαλος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ολιβέιρα που σημείωσε το 4ο γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Αϊτόρ με τα δύο γκολ του έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό και έφτασε τα πέντε γκολ σε πέντε αναμετρήσεις που έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε αγώνες πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος είναι ο αντίπαλος με τον οποίο είναι πιο παραγωγικός, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ακολουθεί με 4 γκολ και την ΑΕΚ με 3.

Από την άλλη, ο Ολιβέιρα σημείωσε το 4ο του γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τα τρία προηγούμενα να είναι με τα χρώματα της ΑΕΚ και είναι η ομάδα με την οποία έχει βρει περισσότερες φορές δίχτυα στην Ελλάδα, ενώ από τρία γκολ έχει απέναντι σε Πανιώνιο, Άρη, Ατρόμητο και ΑΕΛ. Ο Ολιβέιρα είχε σκοράρει για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 21 Μαρίου 2021 στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-1 ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

ΤΟ ΕΞΙ ΣΤΑ ΕΞΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και με το απόλυτο στην συγκομιδή οδηγεί την βαθμολογία. Με αυτή την επίδοση άφησε πίσω του το πέντε στα πέντε της σεζόν 2018-19 και πήγε στο έξι στα έξι που έχει κάνει ακόμη το 2009-10 και 1997-98.

Η απόλυτη επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι το 1994-95 με εννέα νίκες στα εννέα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Πηγή: slgr.gr