Η διαφορά του Ολυμπιακού με Μίτσελ και από ΠΑΟ

Ο Μίτσελ δεν είναι μάγος, αλλά οργανώνει και επιβάλλεται. Ο Ολυμπιακός μπορεί να αυξάνει διαρκώς τη βελτίωσή του και να μειώνει την απόσταση από τους προπορευόμενους σε Ευρώπη και Ελλάδα. Με κάθε επόμενο ματς... τελικό. 

Η διαφορά του Ολυμπιακού με Μίτσελ και από ΠΑΟ

Κάθε αγώνας του Ολυμπιακού μέχρι τη διακοπή της σεζόν για το Μουντιάλ είναι τελικός. Και απαιτεί συγκομιδή βαθμών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο στόχος σε αυτό το επίπεδο είναι ξεκάθαρος. Να υπάρξει πρόκριση σε νοκ άουτ διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ από τον όμιλο. Να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή της Super League όταν θα τελειώσει ο πρώτος γύρος.

Για να συμβεί αυτό, η παρουσία του Μίτσελ φάνηκε ότι αποτελεί ένα είδος εγγύησης. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ξαφνικά τέλειος, αυτό δεν γίνεται. Στο ματς με τον Ατρόμητο είχε σοβαρά σημάδια βελτίωσης σε απόδοση, πίστη, ενέργεια όπως και στοιχεία του πρόσφατου παρελθόντος. Ειδικά στην αναποτελεσματικότητα. Φαινόταν όμως να είναι οργανωμένος. Να έχει πλάνο. Να γίνονται κινήσεις βάσει σχεδίου, προετοιμασμένες πριν από το παιχνίδι. Και να εφαρμόζονται τροποποιήσεις και ιδέες μέσα στον αγώνα. Με αλλαγές προπονητικής σφραγίδας, όχι μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τώρα την Καραμπάγκ. Το δεύτερο καρπούζι στην ίδια μασχάλη. Δυσαρεστημένος που συνεχίζει, μόνον αυτός, στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι επειδή οι εγχώριοι ανταγωνιστές του προετοιμάζονται πιο άνετα για ένα ματς την εβδομάδα. Έχει τραυματισμούς, έχει άγχη, έχει δυσκολίες, έχει όμως και πολλούς παίκτες για να βρίσκει λύσεις ακόμη κι όταν μένει έξω ο βασικός γκολκίπερ του, τα μεγάλα αστέρια του, οι δύο από τους τέσσερις «καθαρούς» στόπερ του ή ο παραδοσιακός σκόρερ του.

Έχει κι έναν προπονητή που μπορεί να επιβληθεί. Να μην αφήσει τίποτα να χαλάσει την προσπάθεια που ούτως ή άλλως είναι δύσκολη, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να εμποδίζεται από οτιδήποτε πρόσθετο. Ή περιττό. Ο Μίτσελ ξέρει καλά τί πρέπει να κάνει, γιατί έχει μάθει να το κάνει. Αν θα τα καταφέρει ή όχι δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει, αλλά ότι προσφέρει εγγύηση επιτυχίας, αυτό ισχύει.

Ο Ολυμπιακός είναι έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή του ευρωπαϊκού ομίλου και επτά από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι αποστάσεις μοιάζουν και είναι μεγάλες, ειδικά στην Ευρώπη, διότι στην Ελλάδα ο δρόμος είναι πολύ μακρύς για όλους. Μια νίκη την Πέμπτη με την Καραμπάγκ μπορεί να αλλάξει δεδομένα και στο Europa League. Και μετά ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Οι νίκες στη σειρά είναι πλέον το ζητούμενο. Μία μία, όχι όλες μαζί. Κι αν ο Ολυμπιακός μπορέσει ξανά να κερδίζει κακό εαυτό και αντίπαλους, τότε θα ξαναβρεί τον εαυτό του και θα πλησιάσει/προσπεράσει τους αντίπαλούς του.