Συνέντευξη Τύπου Μίτσελ: Ο λόγος που δεν ξεκίνησε ο Μπιέλ και το σχόλιό του για τον Χάμες

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε στη νίκη επί του Ατρόμητου και απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν για τους εξτρέμ, τον Μπιέλ, αλλά και τον Χάμες. 

Συνέντευξη Τύπου Μίτσελ: Ο λόγος που δεν ξεκίνησε ο Μπιέλ και το σχόλιό του για τον Χάμες

-Πειστική νίκη για τον Ολυμπιακό και με καλή εμφάνιση. Αλλά θα θέλαμε να μας μιλήσετε για κάποια επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού που θα θέλατε να κρατήσετε και να χτίσετε πάνω σε αυτά;

Θέλουμε η ομάδα μας να είναι ανταγωνιστική, να είναι μία ομάδα που όλοι οι παίκτες έχουν πιθανότητες να παίξουν. Νομίζω ότι πραγματικά όλοι μας είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα, όμως, είμαστε μία ομάδα που πρέπει να ανταποκρίνεται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει και να έχει μία ισορροπία.

-Είδαμε ότι παίξαμε και με 4-4-2, αλλά και με το 4-2-3-1. Τί έχετε στο μυαλό σας για την Καραμπάχ;

Ναι, γιατί είμαι υποχρεωμένος να έχω κάποιες σκέψεις σε σχέση με τα παιχνίδια που έρχονται. Εχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις, όπως και ο Αγκιμπού που μπορεί να παίξει και στον άξονα και στα πλάγια. Είναι μία επιλογή που θα μας βοηθήσει αρκετά. Μπορούμε να παίζουμε με 16 ποδοσφαιριστές και να έχουμε την επιλογή να αλλάζουμε σύστημα.

-Είδαμε αρκετούς Έλληνες παίκτες, είναι ο στόχος σας να δούμε έναν Ολυμπιακό με περισσότερο ελληνικό στοιχείο από ‘δω και πέρα;

Είναι ένας στόχος που έχει αποδείξει ότι είναι στόχος από την προηγούμενη φορά που βρίσκομαι εδώ. Πιστεύω στους Έλληνες παίκτες, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι παίκτες που έχουν την ικανότητα να προοδεύουν. Για παράδειγμα ο τερματοφύλακάς μας.

-Και τα δύο εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν είχαν καλή απόδοση, γιατί δεν προτιμήθηκε ο Μπιέλ που θεωρείται από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού;

Νομίζω ότι η ερώτησή σας οφείλεται στο ότι έχουμε πολλές επιλογές και πάρα πολλές εναλλακτικές. Εχουμε αυτή την πολυτέλεια. Είμαι σίγουρος ότι αν είχε παίξει ο Μπιέλ, τότε θα ρωτούσατε για τον Βαλμπουενά. Είναι αλήθεια ότι ο Μασούρας και ο Βρουσάι έδειξαν ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, έδειξαν ότι είναι σημαντικοί παίκτες και ήταν το κλειδί στο 2-0. Ο Μασούρας έπαιξε σε πολύ υψηλό ρυθμό, ερχόμενος από τα παιχνίδια τη Εθνικής. Ο Βρουσάι είναι ένας παίκτης που δεν έχει πολλά παιχνίδια και ξόδεψε χρόνο για να προσαρμοστεί στην αγωνιστική δράση. Είδαμε ότι βελτιωνόταν όσο έπαιζε. Η άποψή μου δεν είναι αντικειμενική, γιατί μου αρέσουν πολύ όλοι οι παίκτες μου.

-Η αλλαγή του Ελ Αραμπί έχει να κάνει με το ματς της Πέμπτης; Και το ότι ο Μαρσέλο έκανε ζέσταμα, σημαίνει ότι βρίσκεται μία ανάσα από το να παίξει;

Ο Ελ Αραμπί ζήτησε την αλλαγή, γιατί είχε κάποιο πρόβλημα και ήθελε να βγει. Ο Μαρσέλο είναι κοντά στο να παίξει, όμως, έχει προπονηθεί μόλις τρεις φορές με την ομάδα. Θέλαμε να τον προφυλάξουμε. Χθες τον κάλεσα στο γραφείο μου για να κάνω αυτή τη συζήτηση μαζί του και εκείνος τρόμαξε, γιατί πίστευε ότι θα παίξει βασικός. Είναι ένα αστέρι, έρχεται από ένα μεγάλο σύλλογο, αλλά κατά βάθος ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του.

-Σας έλειψε ο κόσμος του Ολυμπιακού; Κι επίσης, πώς είναι ο Χάμες;

Ο Χάμες προέρχεται από έναν μικροτραυματισμό από το ματς της Εθνικής του και όπως ισχύει για όλους τους παίκτες, δεν θέλουμε να τον χάσουμε επειδή βιαζόμαστε να τον δούμε να παίζει. Ίσως δεν το έδειξα πάρα πολύ και να μην το καταλάβατε, αλλά συγκινήθηκα πολύ στην αρχή γιατί ήταν σαν να βρέθηκα οκτώ χρόνια πίσω, βλέποντας τους οπαδούς μας να τραγουδούν. Μπορεί να μη μου φαίνεται, αλλά ξαφνικά είμαι πιο νέος.