Να αποδείξει πως ξανάγινε ομάδα

Υπό κ.σ. το αυριανό Ολυμπιακός - Ατρόμητος θα ήταν ένα ματς ρουτίνας. Από εκείνα που διεξάγονται συνήθως μεσημέρι (όπως άλλωστε συμβαίνει και τώρα) και όπου οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός του άσου αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Να αποδείξει πως ξανάγινε ομάδα

Φέτος, μάλιστα, και αντίθετα με άλλες χρονιές, ο συμπαθής σύλλογος του Περιστερίου δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο, πέρα από ένα χορταστικό 4-1 επί του Ιωνικού εκτός έδρας. Το 2022-23 όμως είναι μια διαφορετική, απίστευτα ζόρικη σεζόν για τους πρωταθλητές, οι οποίοι άλλωστε ισοβαθμούν στη βαθμολογία με την ομάδα του Κρις Κόουλμαν, συγκεντρώνοντας μόλις οκτώ βαθμούς σε πέντε αγώνες. Κάκιστες εμφανίσεις, αλλαγές προπονητών, δεκάδες παίχτες έρχονται και φεύγουν, η διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό έχει ήδη φτάσει στο -7 και στην Ευρώπη υπάρχει ένα μηδέν στα δύο και μια τελευταία θέση στον όμιλο. Και μήπως θέλετε να σας θυμίσω τι ακολουθεί; Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την μπαρουτοκαπνισμένη Καραμπάχ, εν συνεχεία αγωνίζεται καπάκι στο καυτό «Γεντί Κουλέ» με τον απελπισμένο ΟΦΗ, μετά ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν για τη ρεβάνς με τους Αζέρους και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου περιμένει τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Πέντε ματς- φωτιά μέσα σε 15 μέρες, τα οποία ενδεχομένως να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό όλη τη χρονιά. Τα τέσσερα που ακολουθούν, σαφώς πιο δύσκολα από το αυριανό.

Η άφιξη του παλιόφιλου Μίτσελ έδειξε να ηρεμεί λιγάκι τα πνεύματα στο λιμάνι. Η διακοπή για το Nations League φαντάζει βάλσαμο στις πληγές του Ολυμπιακού και έδωσε μια μικρή ευκαιρία να μονταριστεί κάπως η ομάδα. Τα νέα αποκτήματα απέκτησαν χρόνο για να προσαρμοστούν, οι ντεφορμέ παλιοσειρές για να ξαναβρούν τα πατήματά τους. Ή, τουλάχιστον, έτσι ελπίζουμε... Ο Ολυμπιακός αύριο δεν χρειάζεται απλώς μια νίκη. Αυτή είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ο Ολυμπιακός αύριο πρέπει να παίξει μπάλα. Και όχι για πέντε, δέκα λεπτά ή έστω για ένα ημίχρονο, όπως συνέβη ως τώρα σε ορισμένα (ελάχιστα...) παιχνίδια. Για ολόκληρο το ενενηντάλεπτο συν τις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός αύριο οφείλει να αποδείξει στους πάντες πως ξανάγινε ομάδα. Πως διαθέτει ακόμα το καλύτερο δυναμικό στη χώρα και πως τα τέσσερα αστεράκια γύρω από το σήμα του δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Χρόνος δεν υπάρχει πλέον καθόλου. Και σε περίπτωση οποιασδήποτε γκέλας τα μαθηματικά πια δεν θα βγαίνουν.