Ολυμπιακός: Η πρόκριση ήρθε, έρχεται και ο Τουρέ

Ολοκληρώνεται και τυπικά σήμερα η επιστροφή του Ιβοριανού χαφ στον Ολυμπιακού μετά από 12 χρόνια!

Ολυμπιακός: Η πρόκριση ήρθε, έρχεται και ο Τουρέ

Ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Για χίλιους λόγους έπρεπε να συνεχίσει η ομάδα του Πειραιά στην Ευρώπη και τον χειμώνα. Πρεστίζ, βαθμοί, χρήματα, όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους και ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να μείνει έξω από τους ομίλους. Το μεσημέρι θα είναι στην κλήρωση του Μονακό (14:00), ενώ η Παρασκευή είναι μία πολύ σημαντική ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Τα μεταγραφικά θέματα δεν έχουν κλείσει για τους Πειραιώτες που έχουν εκκρεμότητες και σήμερα αναμένεται να βάλουν τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ τους. Ο Γιάγια Τουρέ θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Μετά από 12 χρόνια επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι. Και ο μάνατζερ του Ντμίτρι Σέλουκ επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης τη μεταγραφή του στον Πειραιά και ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Εκείνο που μένει είναι να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος και να ανακοινωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Ιβοριανός αναμένεται από σήμερα να είναι και επίσημα παίκτης της ομάδας του Πειραιά. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, διότι στον Ολυμπιακό τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, ο Τουρέ θα υπογράψει για δύο χρόνια με απολαβές που ανέρχονται στα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει πως μαζί με την εφορία το κόστος για τον 35χρονο χαφ φτάνει στα 5 εκατ. ευρώ και ίσως να τα ξεπερνάει με κάποια μπόνους.

Η αποστολή του Ολυμπιακού φτάνει στη χώρα μας στις 15:30 το μεσημέρι με πτήση τσάρτερ από το Μάντσεστερ. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το πότε θα έρθει ο Γιάγια στην Ελλάδα. Από τους Πειραιώτες δεν βγαίνει το παραμικρό γι’ αυτή τη μεγάλη επιστροφή.