Αντεπίθεση

Όπως και φέτος, έτσι και το 2013 ο Μίτσελ ανέλαβε τον Ολυμπιακό μεσούσης της σεζόν.

Αντεπίθεση

Δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα, δεν επέλεξε τους παίκτες που την απάρτιζαν. Τότε τα κατάφερε περίφημα. Πήρε από το χεράκι μια ομάδα κλονισμένη από την -βεβιασμένη- αποπομπή του Ζαρντίμ, την οδήγησε στο νταμπλ και σε ένα ακόμη πρωτάθλημα. Επί των ημερών του, δε, ο Ολυμπιακός μπήκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και γονάτισε μεγαθήρια όπως η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης και φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε εκείνο το αξέχαστο 2-0 τον Φλεβάρη του 2014. Ο Ισπανός δημιούργησε σε χρόνο dt ένα σφριγηλό ποδοσφαιρικό σύνολο που έπαιζε ελκυστικό και όμορφο ποδόσφαιρο.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός εκείνης της εποχής ήταν ήδη μια καλοδουλεμένη ποδοσφαιρική μηχανή. Είχε μονταριστεί στην εντέλεια για δύο χρόνια από τον Βαλβέρδε και είχε κάνει και καλή προετοιμασία με τον Ζαρντίμ. Έτσι, όταν ο Μίτσελ έπιασε λιμάνι, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ήδη πρώτοι με διαφορά στο πρωτάθλημα. Σήμερα ο Ολυμπιακός είναι ένα σκορποχώρι που βρίσκεται επτά βαθμούς πίσω στην Ελλάδα και φιγουράρει στην ουρά του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά και ο Μίτσελ του 2013 παρουσιάζει διαφορές από τον σημερινό. Τότε ήταν ένας ταλαντούχος νεαρός προπονητής. Τώρα πλησιάζει τα εξήντα χωρίς να έχει προσθέσει το παραμικρό στο παλμαρέ που διέθετε όταν έφυγε από τον Πειραιά το 2015.

Τελικά το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Θα σας πω εγώ: το ποτήρι είναι μπίμπα! Ξεχειλίζει! Όσο και αν ο Μίτσελ δεν αποτελεί τη μεταγραφή αεροδρομίου που ονειρεύονταν οι οπαδοί, δείχνει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Μετά τη διακοπή του Nέισονς Λιγκ ο Ολυμπιακός χρειάζεται αποτελέσματα άμεσα. Οι βαθμολογικές διαφορές σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι τέτοιες που μια δυο γκέλες ακόμα αρκούν για να καταλήξει η φετινή χρονιά στο καλάθι των αχρήστων. Είναι ο Μπενίτεθ, ο Μπλαν και ο Σαμπάολι μεγαλύτεροι προπονητές από τον Μαδριλένο; Πιθανότατα. Δεν θα προλάβαιναν όμως να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα και να παρουσιάσουν αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστες μέρες. Αντίθετα, ο Μίτσελ έχει εργαστεί στον Ρέντη για δύο χρόνια. Δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής. Και φυσικά, ως εμβληματική μορφή της Ρεάλ Μαδρίτης, διαθέτει περισσότερο από τον καθένα το ειδικό βάρος για να επιβληθεί και να καθοδηγήσει τους δύο νεοαποκτηθέντες σούπερσταρ, Μαρσέλο και Χάμες.

Ο Μίτσελ, λοιπόν, πρέπει να στηριχθεί και θα στηριχθεί από διοίκηση και κόσμο. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού περνά σε μέγιστο βαθμό από τα χέρια του.