Κορμπεράν: «Δεν μου έδωσαν χρόνο τα αποτελέσματα - Ο πρώτος στόχος εκπληρώθηκε»

Για τη θητεία του στον Ολυμπιακό μίλησε ο Κάρλος Κορμπεράν. Τι είπε για τον Χάμες Ροντρίγκες. 

Κορμπεράν: «Δεν μου έδωσαν χρόνο τα αποτελέσματα - Ο πρώτος στόχος εκπληρώθηκε»

Ο Κάρλος Κορμπεράν μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του για τη θητεία του στον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας την αποχώρηση του. Μάλιστα, ο Ισπανός κόουτς ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως ο βασικός στόχος που του ανατέθηκε, η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εκπληρώθηκε.

«Ο πρώτος στόχος εκπληρώθηκε, που ήταν να βάλουμε την ομάδα στο Europa League. Όταν υπογράφεις με τον Ολυμπιακό ξέρεις ότι είναι ένας σύλλογος που θέλει να νικάει, όπου πρέπει να πετύχεις αποτελέσματα και σου δίνουν χρόνο και όχι το αντίστροφο. Υπάρχουν σύλλογοι που σου δίνουν χρόνο για να πετύχεις αποτελέσματα και άλλοι στους οποίους τα αποτελέσματα είναι αυτά που σου επιτρέπουν να έχεις τον χρόνο να εκδηλώνεις την ιδέα του παιχνιδιού που θα συνεχίσει να σου επιτρέπει να πετύχεις αποτελέσματα», τόνισε για τον χρόνο του με τον Ολυμπιακό.

«Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα στην οποία ήρθα, τη νοοτροπία του νικητή που έχει και για αυτό δεν έχω κανένα είδος απογοήτευσης. Θέλεις πάντα να αναπτύσσεις τη δουλειά σου και να πετυχαίνεις τους στόχους που θέτεις για τον εαυτό σου», ανέφερε ακόμη ο 39χρονος προπονητής που εν συνεχεία μίλησε και για τον Χάμες Ροντρίγκες.

Αναφερόμενος, λοιπόν, στον Χάμες και το μικρό διάστημα που πρόλαβε να τον προπονήσει στην ελληνική ομάδα, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής στο ματς με την Άρη για 72 λεπτά, επισήμανε ότι «υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει καλή προπόνηση ή υπάρχουν κάποιοι που έχουν πολύ υψηλή προδιάθεση, πολύ υψηλές δυνατότητες και κάποιος γνωρίζει ότι ίσως δεν χρειάζονται τον χρόνο που θα χρειαζόταν άλλοι, για να μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά. Ο Χάμες είναι ένας παίκτης επιπέδου που δεν χρειάζεται αυτόν τον χρόνο, απλώς με την προδιάθεσή του και την τεχνογνωσία του, είναι ικανός να αγωνιστεί σε διαφορετικό επίπεδο».

Και στη συνέχεια ο Κορμπεράν έσπευσε να αξιολογήσει τον Κολομβιανό σταρ στις δύο προπονήσεις στις οποίες μπόρεσε να τον έχει και τόνισε τα στοιχεία που μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε έναν αγώνα.

«Μιλάμε για έναν παίκτη που ήταν και είναι παγκοσμίου επιπέδου, σημείο αναφοράς και ικανός να κάνει τη διαφορά και στο τέλος, σε δύο μέρες, μπορεί να αξιολογήσει, να δοκιμάσει λίγο αν είναι διατεθειμένος να παίξει ή όχι. Ήταν η προδιάθεσή του και αυτό τον διευκόλυνε να παίξει», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ως προπονητής πρέπει να βάλεις παίκτες που πιστεύεις ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσουν το παιχνίδι και αυτό έκανα με τον Χάμες. Μάλιστα, όταν η ομάδα ήταν με τον Χάμες, κέρδιζε το τελευταίο παιχνίδι που διεύθυνα εγώ και αλλάζοντας τον πέτυχαν τα δύο γκολ που μας εμπόδισαν να κερδίσουμε εκείνο το παιχνίδι».