Μίτσελ: «Ζήτησα ρόστερ 24 παικτών, θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη φάση»

Ο Μίτσελ ξεκινάει τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό και στην επίσημη παρουσίαση του μίλησε για την επιστροφή του και έδειξε σίγουρος πως η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο.

Μίτσελ: «Ζήτησα ρόστερ 24 παικτών, θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη φάση»

Ο Μίτσελ επέστρεψε στον Ολυμπιακό και ξεκινάει τη δεύτερη θητεία του με την ερυθρόλευκη φόρμα. Την παρουσίαση του Ισπανού προπονητή έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ εκείνος από την πλευρά του δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του που επέστρεψε στο κλαμπ. Ο 59χρονος προπονητής ανέφερε πως έχει ζητήσει από τον πρόεδρο ένα ρόστερ 24 ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μίτσελ:

«Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται ότι έχω αφήσει πολλούς φίλους. Θα ήθελα να ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές. Ξέρω πως έχω τεράστια ευθύνη, όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να ξέρει πως πιο σημαντικό είναι αυτό που γράφει μπροστά η φανέλα και όχι αυτό που γράφει πίσω» ανέφερε αρχικά ο Μίτσελ και στη συνέχεια μίλησε:

«Για να ξαναγίνει το παρόν όπως το θέλουμε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά. Ξέρουμε ότι έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές και αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, με υπευθυνότητα. Υπάρχει ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ, το ότι ο πρόεδρος έχουν δώσει όλη την υπευθυνότητα στον ίδιο. Σας ευχαριστώ αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε».

Για το πώς έγιναν οι επαφές για τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό και με πόσους παίκτες θα ήθελε να δουλέψει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί αυτή τη στιγμή στο προπονητικό κέντρο:

«Ήταν πολύ γρήγορες οι επαφές, ο άνθρωπος που μου τηλεφώνησε είναι ανάμεσά μας και η απάντηση ήταν άμεση: "Τι ώρα έχουμε προπόνηση την Κυριακή". Πρόθεση υπήρχε για να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Είναι πρόβλημα να έχουμε τόσους πολλούς παίκτες, είναι μειονέκτημα και για τον προπονητή και για την ίδια την ομάδα, για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο μην έχουμε περισσότερους από 24 ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο αυτό που έχω ζητήσει αλλά ξέρω πως θα γίνει».

Για το τι πιστεύει ότι χρειάζεται να αλλάξει, για το αν έχει στο μυαλό τι πρέπει να κάνει:

«Περνάμε μία δύσκολη φάση αλλά έχουμε την ικανότητα να την ξεπεράσουμε, θα πρέπει να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε τους παίκτες που έχουμε, τα προσόντα και ξέρουμε πως μπορούμε αυτό να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε κάτι που οι άλλοι δεν το έχουν, τη συνεχή στήριξη των φιλάθλων μας. Ξέρουμε ότι θέλουν η ομάδα να κερδίζει και να παίζει καλά».

Για το πρώτο πράγμα που θα κάνει:

«Αυτό που θα κοιτάξουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή τους, που είναι λογικό να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Υπάρχει κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο, αυτό είναι οι νίκες. Χρειάζεται να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές και τους έχουμε. Αν οι παίκτες πιστέψουν στις ικανότητες που έχουμε, τότε είναι σίγουρο πως τα πράματα θα γίνουν καλύτερα. Δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον προπονητή αλλά στον εαυτό τους και να δουν σε ποιον σύλλογο βρίσκονται».

Για το αν μπορεί αυτή τη φορά να καταφέρει αυτό που δεν είχε καταφέρει την προηγούμενη:

«Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμα από τον Ολυμπιακό και για αυτό συνέχισα να παρακολουθώ την ομάδα. Περισσότερο από τα αποτελέσματα, αυτό που με έκανε ευτυχισμένο εδώ ήταν η ψυχολογία, το κλίμα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε όπως και στην πρώτη μου στον Ολυμπιακό και ακόμα καλύτερα. Βλέπω ακόμα καλύτερους παίκτες και πιστεύω να το καταλάβουν και οι ίδιοι αυτό».

Για τον Μαρσέλο:

«Τις 24 ώρες που είμαι στην Αθήνα, όλοι μιλούν για Μαρσέλο, είναι ταπεινός παίκτης και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Αυτό είναι εκπληκτικό πράγμα για το κλαμπ. Όλοι θέλουν να έχουν έναν τέτοιον εκπληκτικό συμπαίκτη, σου δείχνουν πως πρέπει να αγωνίζεσαι. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφήσουν την προσωπικότητά τους μέσα στην ομάδα».