Πληρώνονται τα λάθη ακριβά

Τα πράγματα για το άσχημο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη σεζόν είναι πολύ απλά και καλό είναι να τα γράφουμε με το όνομά τους. Ούτε περίπλοκα ούτε μεταφυσικά είναι.

Πληρώνονται τα λάθη ακριβά

Ο Ολυμπιακός άργησε απελπιστικά να προχωρήσει σε συγκεκριμένο μεταγραφικό σχεδιασμό και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι περισσότεροι από έντεκα παίκτες ήρθαν στον σύλλογο το τελευταίο διάστημα κι ενώ είχαν ξεκινήσει οι επίσημες υποχρεώσεις ακόμη και στο πρωτάθλημα.

Οι τελευταίες αφίξεις μάλιστα έγιναν παραμονές της 5ης αγωνιστικής! Συγγνώμη, αλλά έτσι δεν χτίζεις ομάδα, αλλά μπαλώνεις τρύπες, ασχολείσαι με μερεμέτια και κυρίως δεν έχεις στόχους. Καμία ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν χτίστηκε σε μια εβδομάδα, σε έναν μήνα, αλλά σε βάθος χρόνου.

Καμία ομάδα δεν πέτυχε στόχους δίχως να κάνει προετοιμασία. Δείτε τον φετινό Ολυμπιακό με το χάος που επικράτησε από την πρώτη συγκέντρωση έως σήμερα. Ποιοι και πόσοι παίκτες από τους 40-41 που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στον Ρέντη (πιθανότατα να είναι και αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά) ήταν στην προετοιμασία, πόσοι ξεκίνησαν στην Ευρώπη και ποιοι βρίσκονται τώρα στην ομάδα. Συγγνώμη, αλλά πώς θα ετοιμαστείς με στόχο το τέταρτο σερί πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που γνώριζες τι ακριβώς θέλεις, από πέρσι.

Όμως, αντί προγραμματισμού, όλα έγιναν χύμα στο κύμα. Άλλαξε ο προπονητής μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι, ενώ θα μπορούσε να συμβεί με το τέλος του περσινού πρωταθλήματος καθώς τα σημάδια της πτώσης ήταν εμφανή. Ήρθε νέος και άπειρος κόουτς, με μοναδικό πλεονέκτημά του ότι είχε δουλέψει βοηθός του Μπιέλσα ή του Γκουαρντιόλα.

Κι ενώ δεν είναι αυτός, ο Κορμπεράν δηλαδή, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καθίζηση των πρωταθλητών, εντούτοις η απομάκρυνση ήταν μονόδρομος. Ο Ισπανός, πάντως, χειροτέρεψε την κατάσταση «βιάζοντας» την ποδοσφαιρική λογική. Πώς; Με το να βάζει παίκτες στην ενδεκάδα με το που πατούσαν το πόδι τους στην Ελλάδα! Συγγνώμη, αλλά και τον Θεό τον ίδιο να φέρεις, κάποιον χρόνο με την ομάδα θα τον χρειαστεί. Να μάθει τους συμπαίκτες του, να κάνει καμιά δεκαριά προπονήσεις και να μπορεί να έχει συνεργασίες μαζί τους. Εδώ ήταν τέτοια η απελπισία του Κορμπεράν που την Πέμπτη ήρθαν Χάμες, Μπακαμπού και Σαμασέκου και τους έβαλε με… μιάμιση προπόνηση να παίξουν στο Χαριλάου! Χάθηκε η μπάλα εντελώς...

Με τέσσερις όλες κι όλες μεταγραφές τον Ιούνιο (Βρσάλικο, Άβιλα, Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ), εκ των οποίων οι δύο να είναι δεξιοί μπακ και οι άλλοι δύο τραυματίες πολύ καιρό, πώς να ετοιμαστείς για τα ματς με τη Μακάμπι; Όταν επέστρεψαν οι Χασάν, Ραντζέλοβιτς, Κούτρης έπαιξαν σε επίσημα παιχνίδια, αλλά οι δύο πρώτοι δόθηκαν δανεικοί και ο τρίτος δεν υπολογίζεται, για ποιον προγραμματισμό μιλάμε; Όταν οι Φορτούνης, Βρουσάι δεν υπολογίζονταν και τους ζητήθηκε να βρουν άλλη ομάδα, αλλά μετά ενημερώθηκαν ότι επιστρέφουν στην ομάδα και ο δεύτερος μάλιστα μπήκε στις αποστολές, ενώ έπαιξε και σε επίσημο παιχνίδι, πώς μπορεί να λένε κάποιοι ότι ευθύνονται μόνο ο προπονητής και οι παίκτες;

Πλέον, η διοίκηση τρέχει να διορθώσει τα λάθη της και αυτό θα κοστίσει σε χρήμα αλλά κυρίως σε χρόνο που δεν υπάρχει. Κι όπως έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο, αν όλα εξελιχθούν ομαλά από εδώ και πέρα, ένας... κανονικός Ολυμπιακός θα εμφανιστεί στα γήπεδα από τον Δεκέμβριο με τον β’ γύρο...