Παίκτες ήρθαν, λείπει ο προπονητής!

Τις ίδιες αδυναμίες ο Ολυμπιακός απέναντι στον παθιασμένο Άρη, που τον κέρδισε και φέτος. Επτά βαθμούς από την κορυφή οι «ερυθρόλευκοι», με τεράστιες ευθύνες και του Κορμπεράν. Εύκολες νίκες για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αυτοκτόνησε ο ΠΑΟΚ

Παίκτες ήρθαν, λείπει ο προπονητής!

Ένα ελαφρώς βελτιωμένο πρώτο ημίχρονο δεν έφθασε στον Ολυμπιακό να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον παθιασμένο Άρη, που του έχει πάρει τον αέρα, κι έτσι έμεινε στην 5η κιόλας αγωνιστική επτά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν πάλι παθητικό ποδόσφαιρο (στο 2ο ημίχρονο) και όχι μόνο αυτό, αλλά εμφάνισαν ξανά τις ίδιες περσινές αδυναμίες. Μια από αυτές, ότι μόλις δεχτούν γκολ, σχεδόν αμέσως δέχονται και δεύτερο (το έκαναν και στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο).

Και φυσικά σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Μπορεί να μπήκαν νέοι και πιο ποιοτικοί παίκτες στην ομάδα, όμως ο Ολυμπιακός θα γίνει ομάδα έπειτα από 1-1,5 μήνα.

Το ζητούμενο πλέον είναι ο προπονητής. Και ο προπονητής αποδείχθηκε πολύ λίγος, ακόμη κι αν δεν έχει αυτός την απόλυτη ευθύνη για το φετινό χάλι της ομάδας. Όμως δεν υπάρχει και η παραμικρή βελτίωση στα ματς του Ολυμπιακού. Κι αυτό έφερε τον Κορμπεράν στην έξοδο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το «5 στα 5» και χωρίς να εντυπωσιάζει, ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και χτίζει ψυχολογία που θα τον βοηθήσει σημαντικά στη συνέχεια. Δεν τρομάζει βέβαια, καθώς έχει νικήσει τέσσερα ματς στην έδρα του κι ένα με τον προβληματικό ΟΦΗ εκτός έδρας. Μάλιστα, ως γηπεδούχος νίκησε τρία από αυτά, απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες, καθώς και το ντέρμπι με την ΑΕΚ χάρη σε δύο πέναλτι.

Όμως, το θέμα δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά αυτό που βγάζουν οι «πράσινοι» προς τα έξω, τουλάχιστον έως τώρα. Βγάζουν ηρεμία και φρεσκάδα, είναι ομάδα 100% του Γιοβάνοβιτς με πλάνο, σοβαρότητα, πίστη στην τακτική. Έκαναν σωστές μεταγραφικές κινήσεις και από εκεί και πέρα ανέλαβε ο κόουτς, που κατάφερε να κάνει μεταξύ άλλων τον Αϊτόρ και σκόρερ και ηγέτη.

Για τον ΠΑΣ η σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη. Με «δώρα» σαν αυτά που πρόσφεραν στη Λεωφόρο γκολκίπερ και αμυντικοί σε βάζουν σε περιπέτειες...

Για την ΑΕΚ η νίκη στο Αγρίνιο ήταν σίγουρα η πιο πειστική, γιατί συνοδεύτηκε από την καλύτερη εμφάνιση της στη φετινή σεζόν. Ίσως γιατί πέτυχε απόλυτα το «πείραμα» με τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τον σέντερ φορ και τον Πινέδα πιο πίσω να έχει πιο πολύ χώρο για να οργανώνει το παιχνίδι.

Για τον Παναιτωλικό δύο πράγματα: οι ψευτομαγκιές στην έδρα του, που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, θα πρέπει να κοπούν μαχαίρι κι αυτή είναι δουλειά που πρέπει να κάνει ο Αναστασίου. Διαρκείς διαμαρτυρίες προς όλους, «ντου» στη γραμμή του πλαγίου άουτ σε κάθε σφύριγμα, «ντου» στον αντίπαλο πάγκο, δεν συνάδουν με όλα όσα έδειχνε τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος. Κάτι σαν έπαρση και αλαζονεία μού φέρνει και μακάρι να κάνω λάθος...

Στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας, αφού ένα δικό του ματς -έτσι όπως εξελίχθηκε- το οποίο μπορούσε να κερδίσει και μάλιστα με μεγάλο σκορ, κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μην το πάρει. Οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τον νόμο της μπάλας, που λέει ότι αν χάνεις ευκαιρίες, στο τέλος θα τιμωρηθείς.

Οι Κρητικοί πήραν στην τελευταία φάση του αγώνα τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα και τους αξίζουν τα εύσημα από τη στιγμή που δεν απογοητεύτηκαν και ανταμείφθηκαν στο φινάλε.

Γκέλα για τον Ατρόμητο αυτή με τη Λαμία, που μπορεί να είναι πρώτη που θα κινδυνεύσει, όμως δεν παρατάει παιχνίδια. Αλληλοεξοντώθηκαν Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης, που έμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.