Από τον Ελευθεράκη, στον Αϊτόρ

Μεσολάβησαν 25 αγώνες και 47 χρόνια από τις 9 Νοεμβρίου 1975, όταν ο Κώστας Ελευθεράκης είχε σημειώσει το τελευταίο χατ τρικ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να έρθει ο Αϊτόρ και να το επαναλάβει.

Από τον Ελευθεράκη, στον Αϊτόρ

Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Αθήνα είχαν ξεκινήσει με εντελώς αρνητικό τρόπο για την ομάδα της Ηπείρου και μάλιστα στα δύο πρώτα ματς υπήρξαν απόλυτοι πρωταγωνιστές. Ο Σπύρος Λιβαθηνός στις 5 Ιανουαρίου 1975 είχε σημειώσει και τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού, όπως και ο Κώστας Ελευθεράκης την επόμενη σεζόν που βρήκε δίχτυα τρεις φορές στο 6-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από τότε, κανείς άλλος ποδοσφαιριστής των Πρασίνων δεν είχε καταφέρει να σημειώσει πάνω από δύο τέρματα σε εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μεσολάβησαν 25 αγώνες και 47 χρόνια από τις 9 Νοεμβρίου 1975, όταν ο Κώστας Ελευθεράκης είχε σημειώσει το τελευταίο χατ τρικ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να έρθει ο Αϊτόρ και να επαναλάβει αυτό το επίτευγμα.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έκανε το πρώτο χατ τρικ του στην Ελλάδα, το οποίο ήταν και το παρθενικό στην καριέρα του, ενώ σημείωσε δύο γκολ – φάουλ στην ίδια αναμέτρηση για τους Πράσινους μετά τις 12 Απριλίου 1998, όταν ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα είχε δύο εύστοχες εκτελέσεις στην αναμέτρηση Καβάλα – Παναθηναϊκός 0-4 που ήταν και τα τελευταία του με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Ποδοσφαιριστής των Πρασίνων σημειώνει πάλι το πρώτο χατ τρικ του πρωταθλήματος, όπως και πέρσι που το έκανε ο Καρλίτος στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-1.

Αυτό είναι το 77ο χατ τρικ ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στην Α’ Εθνική και η 92η φορά που παίκτης των Πρασίνων σημειώνει από τρία γκολ και πάνω στην ίδια αναμέτρηση.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που σημείωσε δύο χατ τρικ μέσα στην ίδια χρονιά για τους Πράσινους ήταν ο Μάρκους Μπεργκ την σεζόν 2016-17.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τη σεζόν με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς και αυτό έχει να συμβεί από το 2018-19, όταν είχε τρεις νίκες εντός έδρας με Λαμία, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και εκτός στην Ξάνθη και στην Λάρισα. Το σερί του τότε έσπασε με ισοπαλία 1-1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

πηγή: slgr.gr