Προπονητής ναι, αλλά να μιλήσουν και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Χωρίς εισαγωγικά..

Δεν υπάρχει περιθώριο άλλου λάθος στο θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό, αλλά είναι ώρα να μιλήσουν και οι παίκτες. Σαν γκρουπ επαγγελματιών, έμπειρων και ακριβοπληρωμένων

Προπονητής ναι, αλλά να μιλήσουν και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Χωρίς εισαγωγικά..

Ο Ολυμπιακός απομάκρυνε τον Κάρλος Κορμπεράν που αποδείχτηκε λάθος επιλογή έτσι όπως έτρεχε η κατάσταση στην ομάδα μετά το τέλος του Πέδρο Μαρτίνς, τις πολλές μεταγραφές που έγιναν, τα διαδοχικά ματς και τα αλλεπάλληλα αρνητικά αποτελέσματα. Είναι ευνόητο ότι άμεσα θα προσληφθεί νέος, με απόλυτα σωστή πλέον την άποψη και την απόφαση να είναι κάποιος που θα έχει το κύρος να σηκώσει ξανά μια ομάδα, η οποία άλλωστε δείχνει ότι πιο χαμηλά δύσκολα να πάει. Πόσο άλλο μπορεί να γίνει δηλαδή να πάει πιο κάτω αυτό το αγωνιστικό αλαλούμ μιας ομάδας που όταν δέχεται πρώτη γκολ δεν μπορεί να αντιδράσει και όταν προηγείται δεν μπορεί να κρατήσει αποτέλεσμα...

Ο προπονητής είναι αναγκαία συνθήκη και θα γίνει γρήγορα η πρόσληψή του, διότι δεν υπάρχει χρόνος. Επιπλέον, είναι αντιληπτό ότι θα πρέπει να πρόκειται για τεχνικό που θα εμπνέει κύρος, σεβασμό και προοπτική στους παίκτες που έχει τώρα ο Ολυμπιακός. Ο Κορμπεράν δεν μπορούσε να το κάνει. Αυτός που θα έρθει δεν γίνεται να μην έχει όνομα και βαρύ βιογραφικό, πιθανώς να χρειάζεται να είναι και πιο ακριβοπληρωμένος από τους ακριβοπληρωμένους και σούπερ σταρ παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του.

Θα πρέπει να μιλήσουν και οι παίκτες. Όχι με εισαγωγικά. Να μιλήσουν μεταξύ τους, να μιλήσουν στον κόσμο, να συμφωνήσουν πρωτίστως μέσα στο γκρουπ ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι ποδοσφαιριστές ασυνήθιστοι από πίεση. Από επαγγελματισμό. Από ακριβά συμβόλαια. Από αγωνιστική αξία. Μην (απο)τρελαθούμε. Έχουν παίξει πάρα πολλοί από αυτούς στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι διεθνείς. Έχουν μεγάλα συμβόλαια. Δεν είναι για να κάνουν τον Ολυμπιακό έρμαιο κάθε ευρωπαϊκού κλαμπ που επισκέπτεται τον Πειραιά και σίγουρα δεν είναι για να βρίσκονται επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή και να βλέπουν μπροστά τους όλες τις άλλες ομάδες του Big 5.

Τέλος στα λάθη και στις φοβίες. Αυτό είναι το σύνθημα και ο Ολυμπιακός έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ξαναγίνει ομάδα. Στιβαρός προπονητής, συμφωνία των παικτών ότι δεν πάει άλλο. Μάχη σε κάθε φάση, σταθερός κορμός, πάθος και ποιότητα. Όχι να το λέμε εμείς ή να το εύχεται ο κόσμος. Να το πουν οι ίδιοι. Όλοι μέσα στο κλαμπ. Κι έτσι ο Ολυμπιακός θα πάει καλύτερα προπόνηση με προπόνηση, παιχνίδι με παιχνίδι. Πολύ απλά διότι χειρότερα από τώρα, δεν γίνεται να πάει με το υλικό που έχει, τα λεφτά που δίνει, τις εγκαταστάσεις που προσφέρει, τον κόσμο που γεμίζει το γήπεδο.