Ολυμπιακός: Αυτόν θέλει για τον πάγκο του

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά σε αναζήτηση προπονητή και αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρο τι χρειάζεται για να μπει το τρένο στις ράγες και να μην πάει χαμένο αυτό το ρόστερ.

Ολυμπιακός: Αυτόν θέλει για τον πάγκο του

Ό,τι και να πει κανείς για το παιχνίδι είναι λίγο. Ο Ολυμπιακός έχασε και από τον Άρη με ανατροπή και κατάφερε από την πέμπτη αγωνιστική να μείνει στο -7 από την κορυφή. Να χαθεί ένα ματς είναι μέσα στο πρόγραμμα. Έτσι είναι ο αθλητισμός άλλωστε. Η εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, όμως, είναι αποκαρδιωτική. Είναι εικόνα που δεν τιμάει το όνομα και την ιστορία της ομάδας.

Κάπως έτσι οι Πειραιώτες έλυσαν το συμβόλαιο τους με τον Κάρλος Κορμπεράν. Ο 39χρονος προπονητής ανέλαβε την 1η Αυγούστου και στις 18 Σεπτεμβρίου κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί αυτό, αφού δεν υπήρξε βελτίωση ούτε της εικόνας, ούτε των αποτελεσμάτων.

Για τον Κορμπεράν δεν μάθουμε ποτέ αν είναι καλός προπονητής ή όχι και θα είναι άδικο αυτή τη στιγμή να χρεωθεί τα πάντα. Ήρθε σε μία περίοδο που το καζάνι έβραζε και όταν ο Ολυμπιακός… βράζει δεν διαχειρίζεται εύκολα. Τότε ο Ολυμπιακός ήθελε έναν προπονητή με βαρύ όνομα και με προσωπικότητα. Ήθελε έναν άνθρωπο που θα έμπαινε στα αποδυτήρια και θα τα… μάζευε. Από εκεί έπρεπε να ξεκινήσει για να φτιάξει την ομάδα.

Το ένα λάθος διαδέχτηκε το άλλο στον Ολυμπιακό και φτάσαμε στην απόλυση του Κορμπεράν. Πλέον οι Πειραιώτες αναζητούν προπονητή και αυτή τη στιγμή θέλουν να πάρουν έναν έμπειρο με προσωπικότητα, να μπει και να εμπνεύσει τους παίκτες. Ό,τι δεν έκαναν στις αρχές Αυγούστου οφείλουν να το κάνουν τώρα για να γίνει ξανά ομάδα. Το τι θα μπορέσει να διεκδικήσει από εδώ και πέρα είναι άλλη κουβέντα. Το θέμα τώρα είναι αυτό το ακριβό ρόστερ να γίνει ομάδα και να μην πάει… χαμένο. Ο Ολυμπιακός θέλει προπονητή που θα μπει στα αποδυτήρια και δεν θα πετάει… κουνούπι. Έναν τέτοιο χρειάζεται η ομάδα του Πειραιά για να σώσει ό,τι σώζεται.