Ολυμπιακός: Τέτοιο «φαρμάκι» από την εποχή του Χάσι!

Ο Ολυμπιακός έχασε φέτος και με ανατροπή από έναν Άρη που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος για να κάνει δύσκολη τη ζωή των Πειραιωτών και ο Κάρλος Κορμπεράν που αποτελεί ήδη παρελθόν, προχωρούσε σε κινήσεις πανικού από τον πάγκο.

Ολυμπιακός: Τέτοιο «φαρμάκι» από την εποχή του Χάσι!

Τη φετινή σεζόν έχουμε δει τον Ολυμπιακό να διασύρεται από τη Μακάμπι Χάιφα και την Φράιμπουργκ, να δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά, να παίρνει προκρίσεις – θρίλερ στα πέναλτι, να χάνει τα… άχαστα με τον Βόλο στα τελευταία λεπτά και παράλληλα δύο βαθμούς ή να φέρνει ισοπαλία με τον ακίνδυνο Αστέρα Τρίπολης και να συμπληρώνει 13 ματς έχοντας μόλις δύο νίκες!

Να χάνει με ανατροπή δεν το είχαμε δει. Έπρεπε να πάει στο «Κλ. Βικελίδης» για να το ζήσουν και αυτό οι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι σε ακόμη ένα παιχνίδι ήπιαν «φαρμάκι» και είδαν ότι η ομάδα τους έκανε κι άλλα βήματα προς τα πίσω, ότι τελικά είχε και… παρακάτω.

Τέτοιο πράγμα είχαμε να δούμε από το ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2017, τότε που ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 2-0 επί της ΑΕΚ και στο τέλος έχασε με 2-3. Θυμάστε τι συνέβη τότε; Έφυγε ο Μπέσνικ Χάσι. Όπως συνέβη και τώρα με τον Κορμπεράν.

Ο Ισπανός δεν μπορούσε να σταθεί στους Πειραιώτες. Ας μην το κουράζουμε… Δεν ήταν ο προπονητής με την ισχυρή προσωπικότητα για να γυρίσει τούμπα την κατάσταση. Σίγουρα είχε πολλά ελαφρυντικά, αλλά δεν έδειχνε και ο κατάλληλος για να κουμαντάρει το δύσκολο «καράβι» του Ολυμπιακού.

Η ΠΑΕ τον στήριζε μετά την Φράιμπουργκ, όμως, ήταν κοινό μυστικό ότι ψαχνόταν για προπονητή.

Από την άλλη, όλα όσα βλέπουμε δεν είναι ευθύνη μόνο του Κορμπεράν. Είναι και ο κακός σχεδιασμός του καλοκαιριού με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε μεταγραφές ακόμα και στις 15 Σεπτεμβρίου συν φυσικά τους ποδοσφαιριστές που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Αν στον Ολυμπιακό ρίξουν όλη την ευθύνη στον Κορμπεράν (λες και ήρθε μόνος του), δεν υπάρξει η απαραίτητη αυτοκριτική για το γεγονός ότι 18 Σεπτεμβρίου απομακρύνει και δεύτερο προπονητή και δεν γίνει το απαιτούμενο… πρεσάρισμα στους παίκτες, τότε υπάρχει κίνδυνος να μείνει κι άλλο πίσω στη βαθμολογία μέχρι να μονταριστούν οι νέοι με τους παλιούς. Δεν γίνεται να βγαίνουν «λάδι» οι ποδοσφαιριστές, όπως έβγαιναν και την εποχή του Χάσι…

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο... Αλλά πολύ μεγάλο δρόμο έχει και η αλλαγή νοοτροπίας των παικτών. Δεν θα είναι καθόλου εύκολη η δουλειά του επόμενου προπονητή, παρά τις σημαντικές προσθήκες που έγιναν τον Σεπτέμβριο.