Ολυμπιακός: Το «πρέπει» στο «Κλ. Βικελίδης» και ο χαρακτήρας «τελικού»

Κανένα πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί από την 5η αγωνιστική, αλλά ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να φύγει με το τρίποντο από το «Κλ. Βικελίδης για μία σειρά από λόγους που δεν αφορούν μόνο τη βαθμοθηρία.

Ολυμπιακός: Το «πρέπει» στο «Κλ. Βικελίδης» και ο χαρακτήρας «τελικού»

Κάποιοι έχουν δώσει χαρακτήρα «τελικού» για τον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα του με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» (18/9, 20.00). Όχι, δεν είναι «τελικός». Κανένα πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί από την 5η αγωνιστική και ειδικά όταν ο τίτλος κρίνεται στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ναι μεν θα μείνει αρκετά πίσω από την κορυφή εφόσον δεν κερδίσει τον Άρη (6 ή 7 βαθμούς ανάλογα με το αν έρθει ισόπαλος ή ηττηθεί), αλλά είναι ανόητο να συζητάμε από τα μέσα Σεπτεμβρίου ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Προφανώς και δεν πείθουν οι Πειραιώτες, προφανώς και θέλουν χρόνο για να «δέσουν» τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα με το υπόλοιπο σύνολο, προφανώς και ο Ολυμπιακός χρειάζεται άλματα βελτίωσης για να κάνει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων, αλλά το πρωτάθλημα έχει μπόλικο δρόμο.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θέλει τη νίκη όχι μόνο για λόγους βαθμοθηρίας. Την χρειάζεται για να πάει με ηρεμία στη διακοπή και να φύγει το άγχος του Κάρλος Κορμπεράν που λειτουργεί υπό πίεση και ήδη στο εξωτερικό έχουν ξεκινήσει σενάρια για… διαδόχους του.

Χαρακτήρα «τελικού» που κρίνεται ένα πρωτάθλημα λοιπόν, δεν έχει το ματς με τον Άρη. Αντιθέτως, έχει ένα τεράστιο «πρέπει» για τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει και ένα αποτέλεσμα σε μεγάλο ματς, έτσι ώστε να τονωθεί η αυτοπεποίθηση όλων στον Ρέντη και να κάνουν την επανεκκίνησή τους, με την ελπίδα ότι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα μπουν γρήγορα στο κλίμα.

Σίγουρα αν βρεθεί στο -6 και στο -7 θα αυξηθεί η πίεση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Για την ώρα, όμως, η νίκη θα είναι πιο χρήσιμη σε επίπεδο ψυχολογίας και λιγότερο σε επίπεδο βαθμών.