Θα έπαιρνε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν κέρδισαν Αστυνομία, Πολιτεία, φορείς και διαιτητές, αλλά δεν κέρδισαν ούτε τον... εαυτό τους. Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες, ο φετινός κακός Ολυμπιακός θα ήταν φαβορί για τον τίτλο, αν δεν πέταγε βαθμούς στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟ.

Θα έπαιρνε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

Προφανώς και τίποτα δεν έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό ως προς την κατάκτηση του τίτλου. Ας μην γελιόμαστε όμως... Η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί.

Όταν ξεκινήσει κάποια στιγμή το πρωτάθλημα, η λογική λέει ότι η ΑΕΚ θα έχει κερδίσει στα χαρτιά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (βάσει των όσων αναφέρονται στο φ.α.) και θα φτάσει στους 57 βαθμούς.

Ο δε Ολυμπιακός, αν μέσω της έφεσης “σβηστεί” η ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από τα επεισόδια με την ΑΕΚ στο φινάλε του ματς, θα μειώσει τη διαφορά από την “Ένωση” στους 4.

Απομένουν πέντε αγωνιστικές, μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού, καθώς ο “Δικέφαλος” έχει περιθώρια ακόμη και για μία γκέλα. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι στην ισοβαθμία είναι πάνω από τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρήκε απέναντί του την Αστυνομία, την Πολιτεία, φορείς, διαιτητές, ΕΠΟ και συμμαχίες. Βρήκε όμως και τον κακό του εαυτό!

Σε μία χρονιά που άλλαξε προπονητές, έδιωξε κόσμο και κοσμάκη τον Γενάρη και αμφισβητείται ακόμα και ο τωρινός προπονητής, οι “ερυθρόλευκοι” αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί σε ορισμένα ματς – κλειδιά, τώρα θα κάναμε κουβέντα για το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου!

Σε ποια ματς – κλειδιά αναφερόμαστε; Το ένα ήταν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1). Ναι μεν έβαλε το... χεράκι του ο Ευαγγέλου, αλλά η εικόνα του τελευταίου μισάωρου του ντέρμπι έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα το δεχόταν ο Ολυμπιακός το γκολ της ισοφάρισης.

Το δεύτερο είναι το 1-2 με την ΑΕΚ. Από εκείνο το ματς με το τέρμα του Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός έχασε τρεις βαθμούς και τους πήρε τελικά η “Ένωση”. Αν κάνετε τις προσθαφαιρέσεις, καταλαβαίνετε ότι οι Πειραιώτες αυτή τη στιγμή και μετά τα τελευταία γεγονότα που έγιναν στην Τούμπα, θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας!

Αυτά τα δύο παιχνίδια αποδείχθηκαν καθοριστικά για έναν Ολυμπιακό που ήταν ίσως ο χειρότερος από το 2010 και είχε απέναντί του ένα σωρό “αντιπάλους”, αγωνιστικούς και όχι μόνο.

Φυσικά με τα “αν” δεν γράφεται καμία ιστορία. Οι Πειραιώτες μεταξύ άλλων “πλήρωσαν” και τα δικά τους λάθη. Λάθη που ξεκίνησαν από το καλοκαίρι με την πρόσληψη του Μπέσνικ Χάσι, ενός προπονητή που λίγο – πολύ όλοι υποψιάζονταν στο Λιμάνι ότι στην πρώτη γκέλα θα έφευγε...

Επιπλέον, δεν άκουσε τα “καμπανάκια” που χτυπούσαν στο περσινό δεύτερο μισό της σεζόν, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ πήγε “τρένο” και αποτέλεσε ουσιαστικά τον “προάγγελο” για τον φετινό μαραθώνιο. Ενδεχομένως οι “ερυθρόλευκοι” να παραμυθιάστηκαν από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη από την σουηδική Έστερσουντ και να θεώρησαν ότι ούτε φέτος θα κινδυνεύσουν.

Εκεί λοιπόν που φαινόταν ότι θα γινόταν μία “μάχη” ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, οι “ερυθρόλευκοι” εξαιτίας του 1-2 του Φαλήρου έβαλαν τους “κιτρινόμαυρους” δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου. Η 4η Φεβρουαρίου, η βραδιά της εντός έδρας ήττας από την “Ένωση”, αποδείχθηκε κομβική. Όπως καθοριστική αποδείχθηκε και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη...

Κι όμως, ο φετινός Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων και “ανορθογραφιών” στο ρόστερ του, θα μπορούσε στο τέλος να πανηγυρίσει το 8ο πρωτάθλημα. Είπαμε όμως: Με τα “αν” δεν κέρδισε κανένας...

Διαβάστε επίσης:

Ξέρει να αντιδρά ο Ολυμπιακός