Αναστασιάδης: «Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ, θα το μάθουν από τη βοή της Τούμπας»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ και προπονητής της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για την εικόνα των «ασπρόμαυρων» τις πρώτες αγωνιστικές.  

Αναστασιάδης: «Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ, θα το μάθουν από τη βοή της Τούμπας»

O Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε στο Metropolis, για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, για την δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και για την προσπάθεια που γίνεται.

Ο Λουτσέσκου έχει στο πρωτάθλημα 69 νίκες. Ο Αναστασιάδης 95. Θα τον φθάσει τον Αναστασιάδη ο Λουτσέσκου; Σε αυτή την ερώτηση απάντησε με τον εξής τρόπο: «Θα με φθάσει γιατί θα παραμείνει πολύ καιρό. Η ομάδα κερδίζει, θέλει 26 νίκες για να με φθάσει. Ας τις κάνει και ας με προσπεράσει. Είμαι ήσυχα, ταλαιπωρούμαστε με τις αρρώστιες μας, αλλά δόξα τω Θεό.

Ο ΠΑΟΚ εκείνο που έχει σημασία είναι να κερδίζει. Υπάρχει μια μουρμούρα, αυτά είναι φυσιολογικά για μία νέα ομάδα, Οι νίκες κάνουν την ομάδα να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Να λυθούν τα πόδια των παιδιών. Τον Οκτώβριο θα έχουμε καλύτερη εικόνα και πιο σωστή άποψη για τον ΠΑΟΚ και για όλες τις ομάδες.

Είναι θετικό το γεγονός ότι είμαστε κοντά στην κορυφή. Όλοι να έχουμε υπομονή, να παρακαλάμε να πηγαίνει καλά η ομάδα. Και ας μην έχει αυτή την εμφάνιση. Πρέπει βέβαια κάποια στιγμή να παίξεις και καλύτερο ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει τον ίδιο προπονητή, συνιστώ τον κόσμο να έχει υπομονή και να παρακαλάει να κερδίζει η ομάδα. Όταν ο κόσμος είναι εκεί, αυτό κάνει. Αυτό πρέπει να κάνει. Τη βοή της Τούμπας την καταλαβαίνεις. Μετά από δύο - τρία παιχνίδια η ομάδα θα είναι καλύτερη. Πάντα έλεγα ότι τον Οκτώβριο θα σας πω εάν ήμαστε καλά. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα».

- Σε…ψήνει η ομάδα με την εικόνα που παρουσιάζει ή όχι;

«Χαμογελάω γιατί μπήκαν νέα παιδιά από πίσω. Αυτό είναι το θετικό. Από την άλλη, αυτά τα παιδιά πρέπει να τα δώσουμε χρόνο. Έβλεπα τον Τζανδάρη που ήταν στην Λαμία σαν την μύγα μες στο γάλα. Εμείς με τον Τζανδάρη είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Θα φέρεις και παίκτες από έξω, που θα είναι έτοιμοι. Πρέπει να γίνει καλύτερος προγραμματισμός σε όλους τους τομείς. Εάν δεν μπορούσαμε να τους φέρουμε, γιατί τότε είχαμε οικονομικό πρόβλημα, καλύτερα να μην τους φέρουμε. Να συζητήσουν με τον ιδιοκτήτη, να πουν τι θέλουν να κάνουν. Δεν με αρέσει, η δήλωση του στυλ, εμένα αυτούς μου έφεραν, αυτούς βρήκα. Και μιλάω για όλους, γενικά.

Για την ώρα ο ιδιοκτήτης χρήματα έβαλε και ουκ ολίγα. Το ζητούμενο για κάθε ομάδα είναι τα χρήματα να πιάνουν τόπο. Πρέπει να αναλάβουν τα παιδιά τις ευθύνες τους. Να πω κάτι: Εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε Μπαρτσελόνα. Είμαστε η πιο κοντή ομάδα αυτή την στιγμή. Δεν μπορούμε τώρα να φέρνουμε κοντούς παίκτες. Χθες με στημένη φάση πήρες το παιχνίδι με τον Κούρτιτς. Ο φετινός ΠΑΟΚ θέλει και ύψος. Το ύψος δεν ήρθε. Δεν ήρθαν παιδιά για να ανταπεξέλθουν.

Αφού αναφέρεστε στον Κούρτιτς, πρέπει να πω ότι είτε παίζει είτε όχι, και ένα λεπτό να χρειαστεί πρέπει να προσφέρει. Από την άλλη πλευρά, το ότι είναι εδώ και κάνει αυτά που κάνει, είναι ευχής έργον. Είναι από τους αρχηγούς της ομάδας, κάνει πρωταθλητισμό. Τα αποδυτήρια δείχνουν το τι θα κάνει η ομάδα. Και ο προπονητής παίζει σημαντικό ρόλο. Οι προσωπικότητες των παικτών θα πάνε την ομάδα πάνω».

- Ποια είναι η άποψή σου για τον Κοτάρσκι;

«Ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι καλά. Ήταν το στιγμιαίο χτύπημα που δεν προκαλεί ανησυχία. Ο Κοτάρσκι έχει πολύ καλά στοιχεία με την μπάλα στα πόδια. Δεν μπορώ να τον κρίνω απόλυτα. Με τον Άρη ήταν πολύ καλός. Από το 1997 ζητούσα να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας που να παίζει με την μπάλα στα πόδια. Ο Φούρτουλα για παράδειγμα ήξερε μπάλα. Ο γκολκίπερ είναι ένα λίμπερο της παλιάς εποχής. Να έχει αυτοπεποίθηση, να ζητάει την μπάλα. Και να τον εμπιστευτούν οι συμπαίκτες του. Ο Πασχαλάκης δεν το είχε στις αρχές. Πέρυσι βελτιώθηκε πάρα πολύ».

- Ποιος είναι καλύτερος, ο Πασχαλάκης ή ο Κοτάρσκι;

«Ο Κοτάρσκι στην ηλικία των 22 ετών είναι πολύ καλύτερος από τον Πασχαλάκη στην αντίστοιχη ηλικία. Από τους νεοφερμένους δεν μπορώ να πω για κανέναν αυτή την στιγμή ότι ξεχωρίζει. Θέλω να τους δω περισσότερο. Με δύο – τρία παιχνίδια δεν μπορώ να βγάλω άκρη για να σας πω εντυπώσεις. Κανείς δεν με εντυπωσιάζει. Θα τους δω και θα έχουμε υπομονή για να περιμένουμε. Αυτά τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Θα το μάθουν σιγά σιγά. Θα το μάθουν από τον κόσμο, την βοή της Τούμπας».

- Η άποψή σου για τον Φερνάντες που τελικώς δεν θα έρθει;

«Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, δεν νομίζω, προσέξε, το να μπούμε σε διαδικασία να φέρουμε παίκτη από άλλη ομάδα, δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω και πόσα χρήματα ζητάνε. Άλλο είναι ο Βόλος τώρα και άλλο ο ΠΑΟΚ. Αντίθετα πράγματα προσπαθούν να συγκρίνουμε. Η βοή της Τούμπας; Ποιος μπορεί να την αντέξει; Στην δύσκολη; Το παιδί το είδα και προχθές με τον Ολυμπιακό. Εντάξει. Δεν γνωρίζω. Εάν θα ήμουν στον ΠΑΟΚ θα τον είχα περάσει από 1.000 κύματα. Για να πω, πάρτε τον ή όχι. Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο η Γιουνάιτεντ είχε στείλει έναν άνθρωπο στην Πορτογαλία για να τον παρακολουθήσει και να δει τι κάνει. Για έξι μήνες τον έβλεπε και έβλεπε τι έκανε από το πρωί έως το βράδυ. Μην με ζητάτε να σας πω τι θα έκανε ο Φερνάντες εάν ερχόταν. Εάν ήμουν στον ΠΑΟΚ θα έλεγα στον ιδιοκτήτη, ναι οι πιθανότητες να πετύχει είναι 90% και 10% να αποτύχει».