Φέρτε ξένους διαιτητές να ησυχάσουμε

Αντί να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το αγωνιστικό κομμάτι και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι «μεγάλοι» εντός των τεσσάρων γραμμών, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο «πόλεμος» για τις αποφάσεις διαιτητών.

Φέρτε ξένους διαιτητές να ησυχάσουμε

Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής, στη 2η θέση ο ΠΑΟΚ και στην 3η ο Ολυμπιακός ευρισκόμενος στο -4 από τους πρωτοπόρους «πράσινους». Προφανώς και είναι ανόητο να συζητάμε περί φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή ότι μία ομάδα έχει προβάδισμα έναντι κάποιας άλλης πριν καλά καλά φτάσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Πρώτα συμπεράσματα μπορούν να βγουν. Από τη μία πλευρά βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό που είναι κυνικός. Ο ΠΑΟΚ δίχως να γοητεύει καταφέρνει να κερδίζει, βάζοντας γκολ με το... σταγονόμετρο. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη δύο γκέλες εκτός προγράμματος με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση από τους υπόλοιπους τρεις, καθώς ήδη μετράει δύο ήττες σε τέσσερα παιχνίδια.

Τι μας έχει μείνει έως τώρα; Αντί να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το αγωνιστικό κομμάτι και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι «μεγάλοι» εντός των τεσσάρων γραμμών, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο «πόλεμος» για τις αποφάσεις διαιτητών. Ζήσαμε φυσικά και το... αμίμητο με τον Καμπάκοφ να αντικαθιστά (ορθώς) τον Σιδηρόπουλο στο πρόσφατο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ειλικρινά, είναι να απορεί κανείς για ποιον λόγο επιλέχθηκε από τον Μπένετ ο Έλληνας ρέφερι (Σιδηρόπουλος), μολονότι είχε συμφωνηθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ότι τα ντέρμπι θα διευθύνουν ξένοι διαιτητές. Το έχουμε πάρει απόφαση πλέον... Δεν πρόκειται να δούμε κάτι διαφορετικό έως το τέλος της σεζόν. Το αγωνιστικό θα περνάει συνεχώς σε δεύτερη μοίρα. Δεν λέμε ότι είναι άγιοι οι διαιτητές. Όμως, μήπως αξίζουν περισσότερη προβολή όσοι κλοτσούν το τόπι; Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα αρχίσει και ο κόσμος να χάνει το ενδιαφέρον του για ένα -ούτως ή άλλως- υποβαθμισμένο «προϊόν».

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κρατούν αποστάσεις και έχουν τους λόγους τους που το κάνουν, ασχέτως αν έχουν πάρει σφυρίγματα ή όχι. Αν εξαιρεθεί το κωμικό σκηνικό που διαδραματίστηκε με την επιλογή του Σιδηρόπουλου για το ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου -όπως ήταν λογικό- αντέδρασαν οι «πράσινοι» και οι «ασπρόμαυροι», κατά τα άλλα παρακολουθούν από μακριά τις φωνές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το διαιτητικό κομμάτι, είναι γεγονός ότι η καρατόμηση του Καραντώνη έχει θορυβήσει τους Έλληνες διαιτητές. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν φτάσει στο σημείο να απαξιωθούν κιόλας. Για να έχουμε όλοι ήσυχο το κεφάλι μας και να μη μονοπωλούν το ενδιαφέρον οι φωτογραφίες των διαιτητών στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή στις ιστοσελίδες, ας έρθουν ξένοι διαιτητές, ας έρθει ο Καμπάκοφ και ο... κάθε Καμπάκοφ να σφυρίξει όλα τα ματς των «μεγάλων», μπας και ησυχάσουμε από τη ζαλάδα που προκαλεί η διαιτητολαγνία. Βέβαια, η ΑΕΚ «φωνάζει» για τον Βούλγαρο ρέφερι. Οπότε δεν βγαίνει άκρη. Εννοείται ότι είναι ουτοπικά όλα όσα γράφουμε.

Οπότε ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και ας επανέλθουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός δείχνει σοβαρός, αλλά τον συνοδεύει ένα τεράστιο ερωτηματικό κατά πόσο οι παίκτες του που δεν έχουν ξανακάνει πρωταθλητισμό μπορούν να διαχειριστούν την πίεση που θα έχουν για κατάκτηση του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ δεν πείθει, η ΑΕΚ το ίδιο, ενώ ο Ολυμπιακός είναι ολοφάνερο ότι θα χρειαστεί μπόλικο χρόνο για να «δέσουν» οι νέοι με τους παλιούς. Το ζήτημα για τους Πειραιώτες είναι μην απομακρυνθούν από την κορυφή. Ούτως ή άλλως, όλα θα κριθούν στα πλέι οφ.