Ολυμπιακός-Βόλος 1-1: Νέα γκέλα παρά την γκολάρα του Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα δύο βαθμούς, αφού έμεινε στο 1-1 με τον εξαιρετικό Βόλο. Προηγήθηκαν στο 29' οι φιλοξενούμενοι με τον Οζέγκοβιτς, ισοφάρισαν οι Πειραιώτες στο 76' με τον Ελ Αραμπί. Δοκάρια από Κούντε (70') και Ντε Λα Φουέντε (90+5).

Ολυμπιακός-Βόλος 1-1: Νέα γκέλα παρά την γκολάρα του Ελ Αραμπί

Τη δεύτερη… γκέλα του στο πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός που έμεινε στο 1-1 με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 29' από το γκολ του Οζέγκοβιτς, ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε στο 76', αλλά δεν ήταν αρκετό. Κούντε (70') και Ντε Λα Φουέντε (90+5) σημάδεψαν τα δοκάρια και οι Πειραιώτες έχασαν ακόμα δύο βαθμούς σε ένα παιχνίδι που αν και υπήρχαν ευκαιρίες δεν ήρθε η νίκη. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, βγήκε στην επίθεση και έφτιαξε ευκαιρίες, αλλά στην επανάληψη οπισθοχώρησε. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έδειξε ότι είναι αδιόρθωτος, αφού δέχτηκε ξανά γκολ και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανατρέψει το σκορ.

Έξι αλλαγές ο Κορμπεράν

Με έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς της Νάντης παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Βόλο. Η ομάδα του Πειραιά είχε στην άμυνα Βρσάλικο, Σωκράτη, Μπα και Όλεγκ, στα χαφ επέστρεψε ο Εμβιλά έχοντας δίπλα τον Κούντε. Μπόουλερ, Μασούρας έπαιξαν στα άκρα και ο Βαλμπουενά πίσω από τον Ουί Τζο. Ο Κώστας Μπράτσος από την πλευρά του παρέταξε τον Βόλο με τους Άλχο, Σιέλη, Εσκουβάλ και Λούνα στην άμυνα. Τσοκάνης και Μπαριέντος ήταν οι δύο χαφ με τους Φερνάντες, Ντέλετιτς και Μεσκίδα να είναι η τριάδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Η ομάδα της Μαγνησίας έκλεισε πολύ καλά όλους τους χώρους και έδωσε τη μπάλα στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πήγαν το παιχνίδι στη δεξιά πλευρά με τον Μπόουλερ να είναι αυτός που πήρε τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο Άγγλος αναστάτωσε πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα και είναι γεγονός πως δυσκόλεψε τους αμυντικούς του Βόλου, αλλά του έλειπε η σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον άξονα με Βαλμπουενά και Εμβιλά, αλλά και πάλι έλειπε η σωστή απόφαση.

Δέχτηκε ξανά γκολ

Την ίδια ώρα ο Βόλος όταν έβγαινε στην επίθεση ήταν αρκετά επικίνδυνος αφού ανέβαζε αρκετούς ποδοσφαιριστές στο μισό του Ολυμπιακού. Έτσι στο 29' ο Πάολο Φερνάντες «άδειασε» τον Ρέαμπτσιουκ, τροφοδότησε τον Οζέγκοβιτς κι εκείνος με τακουνάκι μπροστά στον Σωκράτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ο Ολυμπιακός σοκαρίστηκε μετά το γκολ, προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Έκανε αλλαγές και αντέδρασε

Στην επανάληψη ο Κορμπεράν έκανε τρεις αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι τους Άβιλα, Μπιέλ και Ελ Αραμπί. Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε με τον Μπιέλ σε θέση «10» και ο Βαλμπουενά πήγε στα άκρα. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση όπως περίμενε και ήθελε ο Κορμπεράν. Ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια της και πίεζε συνεχώς την ομάδα της Μαγνησίας. Ο Μπόουλερ είχε σημαντικό ρόλο σε αυτή την πίεση που ασκούσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Γκολ, δοκάρι και ευκαιρίες…

Ο Βόλος από την πλευρά του ήταν δεδομένο ότι θα έβρισκε περισσότερους χώρους και υπήρξαν στιγμές που προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Μπράτσου επιχείρησαν περισσότερο να παίξουν με το χρόνο παρά να ψάξουν κάτι καλύτερο στο παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ανέβαζε την ένταση του και την πίεση και στο 70' είχε δοκάρι με τον Κούντε. Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος των Πειραιωτών που πίεζαν και στο 76' το γκολ ήρθε με τον Ελ Αραμπί. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές του Βόλου φαίνονταν να έχουν μείνει από δυνάμεις, ενώ βρίσκονταν συνεχώς σε θέση άμυνας. Ευκαιρίες υπήρχαν για το δεύτερο ημίχρονο με αποκορύφωμα αυτή του Ντε Λα Φουέντε στο 88' και το δοκάρι του ίδιου στο 90+5, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Βόλος 1-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 29' Οζέγκοβιτς, 76' Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 42' Βρσάλικο, 54' Τσοκάνης, 81' Μπα

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ – Βρσάλικο (46' Άβιλα), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Κούντε – Μπόουλερ (69' Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (78' Ντε Λα Φουέντε), Μασούρας (46' Μπιέλ)– Χουάνγκ Ουί-Τζο (46' Ελ Αραμπί)

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν – Άλχο, Λούνα, Εσκοβάλ, Σιέλης – Τσοκάνης (78' Μεταξάς), Μπαριέντος (85' Μπατόκιο) – Μεσκίδα (58' Β. Φερνάντες), Π. Φερνάντες, Ντέλετιτς (78' Ντέλετιτς) - Οζέγκοβιτς (85' Πίρινεν).