Ολυμπιακός: Η πτώση του Αγκιμπού, η νοοτροπία και το Κόπα Άφρικα

Ο Αγκιμπού Καμαρά πριν ένα χρόνο απασχολούσε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και τώρα είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας και βρέθηκε μία ανάσα από τον δανεισμό του.

Ολυμπιακός: Η πτώση του Αγκιμπού, η νοοτροπία και το Κόπα Άφρικα

Τις προηγούμενες ημέρες ο Αγκιμπού Καμαρά έφτασε μία ανάσα από τη μετακίνηση του στην Τουρκία. Ο Αφρικανός χαφ, ωστόσο δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα με αποτέλεσμα να μείνει στο ρόστερ. Και θα μείνει εάν δεν προκύψει κάτι τις επόμενες ημέρες. Μοιάζει δύσκολο, όμως, γιατί οι αγορές έχουν κλείσει επομένως οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Πώς όμως ο Αγκιμπού Καμαρά ένα χρόνο μετά την εκτόξευση του έχει φτάσει στο σημείο να είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας και έτοιμος για δανεισμό; Στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν ο νεαρός άσος ήταν η αποκάλυψη του Ολυμπιακού. Η Λίβερπουλ είχε έρθει στην Ελλάδα για να τον δει και η Μίλαν τον είχε στη λίστα της.

Τα αφιερώματα έδιναν και έπαιρναν για ένα παιδί που το είχε αρπάξει ο Ολυμπιακός από τις ακαδημίες της Λιλ. Είχε καταφέρει μέχρι ενός σημείου να έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο μισό της σεζόν με τον Αγκιμπού να παίζει συνεχώς και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο και παράλληλα να μπαίνει στη ζωή του και η εθνική ομάδα της Γουινέας.

Ένα χρόνο πριν ο Καμαρά είχε μηδαμινές συμμετοχές στη Γαλλία και ξαφνικά βρέθηκε να θεωρείται βαρόμετρο σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Σωστά έπραξε ο Μαρτίνς και τον εμπιστεύτηκε, αλλά από την άλλη ήταν ξεκάθαρο πως θα έπρεπε να γίνει μία διαφορετική διαχείριση.

Όσοι γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις έβλεπαν την πτώση του Αγκιμπού από τον Ιανουάριο και μετά. Μία πτώση που ήταν πολύπλευρη και δεν αφορούσε μόνο το αγωνιστικό, αλλά και τη συμπεριφορά του στον Ρέντη. Ο Καμαρά έπρεπε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, αλλά ήδη θεωρούσε τον εαυτό του πολύτιμο και προφανώς δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί.

Επίσης ένα παιδί 21 ετών «φορτώθηκε» πολύ με παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Μέχρι το Κόπα Άφρικα ήταν αποκάλυψη. Μετά από το Κύπελλο Εθνών, όμως, γύρισε άλλος παίκτης. Έκανε δύο συμμετοχές με την εθνική του, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό. Και το σώμα του «φορτώθηκε» αρκετά και ο Αγκιμπού δεν μπόρεσε να επανέλθει ποτέ στα επίπεδα που ήταν πέρσι τέτοια εποχή.