«Πύργος» Κοτάρσκι

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ντόμινικ Κοτάρσκι.

«Πύργος» Κοτάρσκι

Ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στο πρώτο του… αιώνιο ντέρμπι της πόλης έκλεψε την παράσταση και χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό. Δεν στεκόμαστε μόνο στο πέναλτι που «ψάρεψε» τον Γκρέι και μπλόκαρε αλλά στη γενικότερη παρουσία του. Σταμάτησε τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων πήγαν προς την εστία του, ενέπνεε σιγουριά και σίγουρα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος που ο ΠΑΟΚ δεν έχασε στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έψαξαν περισσότερο τη νίκη με τον κόσμο να σπρώχνει (όταν βέβαια δεν άναβε καπνογόνα), τον Τερζή να το «παλεύει» από τον πάγκο, αλλά δεν πήρε τις βοήθειες που θα ήθελε από τις επιλογές του στην επανάληψη, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ είχε… καθίσει και περίμενε να «χτυπήσει» σε κάποια κόντρα ενδεχομένως, αλλά αυτό δεν το είδαμε ποτέ. Λίγα πράγματα από Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς για τον ΠΑΟΚ, δεν βοήθησαν και οι αλλαγές του Λουτσέσκου, ενώ και ο Κουέστα από την πλευρά του όταν έπρεπε ήταν εκεί που έπρεπε.

Στη Ριζούπολη η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει εκμεταλλεύτηκε τα καλά της διαστήματα, πέτυχε δύο τέρματα και άφησε πίσω της την ήττα από τον Βόλο στο ίδιο γήπεδο την περασμένη αγωνιστική. Φυσικά στα συν για τους «κιτρινόμαυρους» το γεγονός πως οι αλλαγές του Αλμέιδα… έπιασαν και βοήθησαν στην επανάληψη, αλλά και η παρουσία του Ελίασον, όπως και αυτή του Μάνταλου. Η ΑΕΚ έχει περισσότερες λύσεις φυσικά σε σχέση με πέρσι, πιο γεμάτο ρόστερ, αλλά δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη να γίνει ομάδα. Το ευχάριστο για τον Αλμέιδα είναι πως είδε τους παίκτες του να βγάζουν αντίδραση, απέναντι βέβαια σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα που δεν πατάει καλά, έχει απουσίες και φυσικά δύσκολο πρόγραμμα.

Στο Πανθεσσαλικό ο ΟΦΗ, αν και ακόμη είμαστε στην αρχή της σεζόν, πήρε μια νίκη «οξυγόνο». Σε μια δύσκολη περίοδο για τους Κρητικούς, με πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ο Νίκος Νιόπλιας και οι παίκτες του κατάφεραν να φύγουν με ένα διπλό που δεν είναι ένα απλό τρίποντο αλλά μια νίκη που φέρνει ηρεμία και δικαιώνει τον κόουτς Νιόπλια, ο οποίος παρά τις απουσίες παλεύει κάθε παιχνίδι, αν και για να καταρτίσει την ενδεκάδα πρέπει να… βαφτίσει τα μπακ εξτρέμ και τους μέσους επιθετικούς. Ο Βόλος προσγειώθηκε ανώμαλα και θα πρέπει ο τεχνικός Κώστας Μπράτσος να βρει την ισορροπία. Οι Θεσσαλοί είναι… τρελοί, αφού στην πρεμιέρα ένα ματς δικό τους (3-1) δεν κατάφεραν να το κερδίσουν (3-3 ο Αστέρας Τρίπολης) και μία εβδομάδα μετά κέρδισαν την ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Χθες είχαν υπέρ τους την ψυχολογία, ο ΟΦΗ ταξίδεψε με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αλλά ο ΝΠΣ την… πάτησε και αν θέλει να κοιτάξει ψηλά θα πρέπει να βρει σταθερότητα, αν και ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν.

Στο Περιστέρι οι Ατρόμητος και Παναιτωλικός έπαιξαν για τη νίκη, αλλά έκαναν πολλά λάθη, δεν την άξιζαν και έτσι το καλό για Κρις Κόλμαν και Γιάννη Αναστασίου είναι πως δεν έχασαν. Φυσικά στενοχωρημένος μπορεί να αισθάνεται ο Ουαλός γιατί ήταν εντός έδρας ματς για τον Ατρόμητο, ενώ τα «καναρίνια» μετά τη νίκη επί του Άρη έμειναν όρθια στο Περιστέρι, σε ένα γήπεδο όπου είχαμε φιλάθλους και των δύο ομάδων. Δυστυχώς είναι είδηση στη χώρα που ζούμε η παρουσία φίλων και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Όμορφη εικόνα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες στιγμές και στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είναι λύση οι απαγορεύσεις.