Άρης-ΠΑΟΚ 0-0: Το ντέρμπι των γκολκίπερ και των αποβολών

Οι τερματοφύλακες (και ειδικά ο Κοτάρσκι που απέκρουσε πέναλτι του Γκρέι) πρωταγωνίστησαν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Superleague και Άρης-ΠΑΟΚ 0-0 με ένταση και αποβολές (Νταμπό, Ελ Καντουρί) στο τέλος. 

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0: Το ντέρμπι των γκολκίπερ και των αποβολών

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι που απέκρουσε και πέναλτι του Γκρέι στο 53' περισσότερο και ο Χουλιάν Κουέστα που επίσης ήταν παρών όταν χρειάστηκε, συνέβαλλαν ώστε το πρώτο ντέρμπι της φετινής Superleague, αυτό ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, να λήξει ισόπαλο και δίχως γκολ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκροτημένα μετά τη δεκάλεπτη καθυστέρηση έναρξης του αγώνα λόγω της ατμόσφαιρας από τα καπνογόνα και είχε ευκαιρία με τον Νάρεϊ στο 3'. Με τον Άρη να συνέρχεται και να απειλεί με τον Ματέο από λάθη των νεαρών αμυντικών του ΠΑΟΚ, τα οποία διόρθωσε ο Κοτάρσκι. Στη συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο, με καλή στρατηγική ανασταλτικά από τις δύο ομάδες στη μεσαία γραμμή τους, χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Στο 27' ο Αουγκούστο δοκίμασε να σκοράρει με γυριστή κεφαλιά, αλλά δεν είχε τύχη. Πολύ καλό μακρινό σουτ του Μαντσίνι έβγαλε ο Κοτάρσκι στο 35', ενώ το φάουλ του ίδιου παίκτη του Άρη στο τέλος του ημιχρόνου πέρασε πάνω από το δοκάρι. Δίκαια με το 0-0 οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Άλλο παιχνίδι έγινε με την επιστροφή των ομάδων! Ο Άρης είχε καλή στιγμή με τον Μανού Γκαρσία με το που άρχισε το δεύτερο μέρος, έχοντας τον Νταμπό πια στο γήπεδο, δίπλα στον Ντουκουρέ. Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 49' με τον Κούεστα να διώχνει με το γόνατο το κοντινό σουτ του Τόμας μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς. Αλλά ο Άρης είχε το χαμένο πέναλτι του Γκρέι στο 53' (ανατροπή του Εμπακατά από Κουλιεράκη), με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει την κακή εκτέλεση του φορ των γηπεδούχων. Κι ένα λεπτό αργότερα έκανε πάλι σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μανού Γκαρσία ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Οι προπονητές προχώρησαν κυρίως σε αλλαγές προσώπων, εκτός από αυτή του Μπίσεσβαρ που είχε και εσωτερικές ανακατατάξεις στον σχηματισμό του ΠΑΟΚ. Με συνέπεια να μην υπάρχουν καλές φάσεις για πολλή ώρα, μετά τον καταιγισμό του πρώτου τέταρτου της επανάληψης. Η καταιγίδα ήρθε στην...πραγματικότητα προς το τέλος του ματς, με συνέπεια να δυσκολευτούν ακόμη πιο πολύ οι παίκτες. Με τον Άρη να είναι περισσότερο δραστήριος, αλλά μέχρι εκεί. Στις καθυστερήσεις έγινε κανονικό... ντέρμπι με επεισόδια μετά από τραυματισμό του Ολιβέιρα που ήταν αιμόφυρτος, με είσοδο αρκετών άσχετων και με ένταση από τους παίκτες. Και τον Πορτογάλο ρέφερι να αποβάλλει τον Ελ Καντουρί με απευθείας κόκκινη και τον Νταμπό με δεύτερη κίτρινη, ενώ μοίρασε πολλές κάρτες σε ανθρώπους του πάγκου των δύο ομάδων.

Μικρογραφία

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 0-0

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

Κόκκινες: 96' Νταμπό (δεύτερη κίτρινη) - 96' Ελ Καντουρί

Κίτρινες: 16' Ντιοπ, 71' Ντουκουρέ, 75' Νταμπό - 22' Τσαούσης, 92' Ίνγκασον, 93' Κούρτιτς

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιοπ (46' Νταμπό), Μαντσίνι (81' Καμάτσο), Μανού Γκαρσία (69' Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (81' Ζερβίνιο), Γκρέι (63' Πάλμα)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τσαούσης (59' Βιεϊρίνια), Ντάντας (59' Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς (73' Ελ Καντουρί), Τόμας (63' Ολιβέιρα)