Ολυμπιακός: Γινόμαστε μονότονοι, αλλά οι καλύτεροι «σύμβουλοι» είναι υπομονή και χρόνος

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Πεπ Μπιέλ ήταν ιδανικά, ο Χουάνγκ Ιν Μπομ επιβεβαίωσε ξανά την ποιότητά του και ο Κάρλος Κορμπεράν χρειάζεται επειγόντως χρόνο για να δείξει όλα όσα έχει στο μυαλό του. Ο Ολυμπιακός ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά του. 

Ολυμπιακός: Γινόμαστε μονότονοι, αλλά οι καλύτεροι «σύμβουλοι» είναι υπομονή και χρόνος

Ο Κάρλος Κορμπεράν ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Κουτσά – στραβά και μέσω των πέναλτι τον οδήγησε στους ομίλους του Europa League και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Στο ματς με τον Ιωνικό έκανε ιδανικό ντεμπούτο ο Πεπ Μπιέλ με ένα γκολ και μία ασίστ. Ουσιαστικά έκανε κάποια βασικά πράγματα, κάποια πράγματα που δεν βλέπαμε στον Ολυμπιακό του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που… πεθαίνει να δημιουργεί φάσεις και αυτό φάνηκε ειδικά στη φάση του δεύτερου γκολ. Όχι φυσικά στο γεγονός ότι σκόραρε, αλλά στο ότι έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Ουί Τζο, έφυγε «σφαίρα» στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, ξαναπήρε την μπάλα από τον Κορεάτη και… 2-0. Η συνολική του παρουσία στη φάση ήταν μία ενέργεια που είχε λείψει.

Προφανώς και ο Ισπανός θέλει τον χρόνο του για να μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Όπως θέλει και ο Ιν Μπομ, ο… διόσκουρος του Μπιέλ στο δημιουργικό κομμάτι από τον άξονα. Ένας Ιν Μπομ, ο οποίος έδειξε και εναντίον του Ιωνικού, ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει στη μηχανή του έναν υπερπολύτιμο ποδοσφαιριστή.

Σίγουρα προβληματίζει η εικόνα των Πειραιωτών στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Το διάστημα 46-53’ προσφερόταν για… εγκεφαλικά. Ο Ιωνικός μπήκε στο ματς με τσαμπουκά… Ολυμπιακού, μείωσε σε 2-1 στο 49’ και κόντεψε να ισοφαρίσει στο 53’ με τον Μάντζη. Μετά την χαμένη ευκαιρία του Ουί Τζο στο 56’ για το 3-1, οι Νικαιώτες δεν πτοήθηκαν. Κυκλοφόρησαν την μπάλα, πήραν αρκετές κατοχές και παρόλο που δεν έβγαλαν τη μεγάλη ευκαιρία στα «καρέ» του Βατσλίκ, έφυγαν με ένα «παράσημο» από το Καραϊσκάκη. Ότι ένιωθαν πως μπορούσαν να ισοφαρίσουν, ότι θα έβγαζαν μία φάση στο τέλος για να φέρουν το ματς στο 2-2! Αυτό το δικαίωμα βέβαια τους το έδωσε ο Ολυμπιακός. Όπως το έδωσε στον ακίνδυνο Απόλλωνα Λεμεσού που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, όπως το έδωσε στην πολύ πιο επικίνδυνη Σλόβαν Μπρατισλάβας και ισοφάρισε πάλι στις καθυστερήσεις.

Σίγουρα η παρουσία των Μπιέλ και Ιν Μπομ γέμισε με αισιοδοξία τον κόσμο των Πειραιωτών, προφανώς ο ερχομός του Μαρσέλο είναι… άλλο πράγμα, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Μπορεί να ακούγεται μονότονο και κουραστικό, όμως, οι καλύτεροι «σύμβουλοι» τη δεδομένη στιγμή είναι η υπομονή και ο χρόνος. Όπως φυσικά και το να παίρνει τα αποτελέσματα έστω και με… μισό μηδέν.

Πρέπει να δοθεί χρόνος και «χώρος» στον Κορμπεράν για να «δέσει» τα τελευταία νέα μεταγραφικά αποκτήματα, για να πάρουν μπρος οι παλαιότεροι και κυρίως για να δούμε αν θα φτιάξει έναν Ολυμπιακό που δεν θα δίνει τη δυνατότητα στον Ιωνικό, στον Απόλλωνα Λεμεσού ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα να πιστεύει ότι μπορεί να τον ισοφαρίσει. Και ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη…