Ο Άρης επέστρεψε για να μείνει

Δεν πιστεύω πως υπήρχε φίλαθλος που δεν χάρηκε ποδόσφαιρο με την ψυχούλα του, βλέποντας τον Άρη να επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Άρης επέστρεψε για να μείνει

Επιθετικό στρωτό ποδόσφαιρο, εμπνεύσεις, επινοήσεις. Ομορφιές. Τέσσερα χρόνια έλειψε από την μεγάλη κατηγορία και η επιστροφή του έκανε κρότο. Χόρτασαν μπάλα οι οπαδοί του και η εμφάνιση αυτή τους άνοιξε κι άλλο την όρεξη.

Με υπογραφή Ερέρα

Στη Λαμία, ο Άρης ήταν μια ομάδα με σφραγίδα προπονητή. Ένα σύνολο σφιχτό, που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, είχε αρχή, μέση και τέλος, άλλαζε ταχύτητα και ρυθμό, έτρεχε την αντίπαλη άμυνα. Κι έκανε το αυτονόητο. Έπαιξε ποδόσφαιρο. Ακόμη κι όταν ακυρώθηκε το γκολ του Γιουνές, ο Άρης δεν έχασε τον προσανατολισμό του, κράτησε την πειθαρχία του και συνέχισε να κάνει αυτό για το οποίο προετοιμάστηκε.

Ο σόουμαν Γκάμα

Ο Μπρούνο Γκάμα ξεδίπλωσε λίγο από το πλούσιο ταλέντο του. Όσοι ασχολούνται με το ξένο ποδόσφαιρο, έξυναν το κεφάλι τους πριν από έναν μήνα, όταν ο Πορτογάλος δέχτηκε την πρόταση του Άρη. Δεν έχουν άδικο. Το 2003 κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-17 με την Πορτογαλία, η FIFA τον βάφτισε νέο Φίγκο και έπαιξε στην Λα Κορούνια και την Ντνίπρο, φτάνοντας στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γκάμα είναι πια ένας έμπειρος ποιοτικός εξτρέμ, που μπορεί να ανεβάσει τον Άρη ταχύτητα.

Το βέλος Ματέο

Έχοντας δίπλα του τον βραχύσωμο και ταχύτατο Ματέο Γκαρσία, θα κάνουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα εξτρέμ. Ο πιτσιρικάς από την Αργεντινή, έκανε γρήγορα το ταξίδι στην Ευρώπη για λογαριασμό της Λας Πάλμας κι αυτός δεν είναι τυχαίο. Μεγάλο ταλέντο, τρομερή τεχνική, στις προπονήσεις στο Ρύσιο δεν μπορούν να του πάρουν την μπάλα. Μαζί τους ο Ντιγκινί που απέδειξε ότι έχει το γκολ στο αίμα του κι ο Γιουνές μόλις συνδεθεί με τα δίχτυα, θα κάνουν τη διαφορά

Κι έρχεται ο Σιώπης

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ενδεκάδα δεν βρήκε θέση ο Κολάσο της Μπόκα Τζούνιορς που ήρθε με τυμπανοκρουσίες, καθώς παίζει ο άριστος πασέρ Ματίγια, ενώ πλέον στη διάθεση του Ερέρα θα είναι ένας ακόμη ποιοτικός παίκτης με ίδια στοιχεία, ο Νίκο Μαρτίνες. Στην ενδεκάδα αυτή θα προστεθεί το συντομότερο δυνατό ο Μανώλης Σιώπης. «Πρόεδρε τον θέλω με κάθε τρόπο φέρ’τον», είχε πει στον Θόδωρο Καρυπίδη ο Ισπανός τεχνικός που θα μπορούσε να ζητήσει έναν συμπατριώτη του, αλλά ήθελε τον μέσο του Ολυμπιακού. Και με αυτά που είπε ο Πάκο Ερέρα μετά το ματς στη Λαμία, ίσως και να χάρηκε περισσότερο για την απόκτηση του Σιώπη! Και όπως φρόντισε να πει και στον κόσμο, «χαμηλά την μπάλα».