Κίνηση πολύ υψηλών προσδοκιών ο Μπιέλ και με νούμερα που ζαλίζουν!

Ο Πεπ Μπιέλ είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσφέρει χαμόγελα στον κόσμο του Ολυμπιακού, καθώς τόσο η ηλικία του όσο και οι αριθμοί του προσφέρουν υψηλά ποσοστά ασφάλειας ότι πρόκειται για μεταγραφή πολύ μεγάλων προσδοκιών.

Κίνηση πολύ υψηλών προσδοκιών ο Μπιέλ και με νούμερα που ζαλίζουν!

Ο Ολυμπιακός μάς ξάφνιασε! Το όνομα του Πεπ Μπιέλ είχε κυκλοφορήσει προ ημερών, αλλά ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα άφηνε την Κοπεγχάγη που παίζει στο Champions League για να έρθει στην Ελλάδα.

Δεν ήταν δηλαδή μόνο τα οικονομικά δεδομένα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τροχοπέδη φαινόταν ότι θα αποτελούσε και το γεγονός ότι σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ολυμπιακός τού πρόσφερε τους ομίλους του Europa League και τον πρωταθλητισμό στην Ελλάδα.

Η Κοπεγχάγη τού πρόσφερε την παρουσία σε ομίλους του Champions League και τον πρωταθλητισμό στην Δανία.

Για τον Μπιέλ, όμως, φαίνεται ότι δεν έπαιξε ρόλο η συμμετοχή της Κοπεγχάγης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Έχοντας βάλει κάτω τα δεδομένα, είχε καταλήξει ότι το καλύτερο για το μέλλον του ήταν η μετακίνησή του στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός είχε «σύμμαχο» τον παίκτη στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να ψήσει την Κοπεγχάγη να τον πουλήσει. Προφανώς, οι Δανοί βλέποντας ότι ο παίκτης έχει αλλού το μυαλό του, λύγισε στις πιέσεις των πρωταθλητών Ελλάδας και του Μπιέλ, αποφασίζοντας τελικά να πει το «ναι».

Ρίχνοντας μια ματιά στο βιογραφικό του Ισπανού αριστεροπόδαρου άσου που παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης (και επιτελικός χαφ που είναι η βασική του θέση, και εξτρέμ, και στην κορυφή), τότε εύλογα βγαίνει ένα αβίαστο συμπέρασμα:

Ότι ο Ολυμπιακός φέρνει έναν ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία και κυρίως με νούμερα που προκαλούν... γλυκιά ζαλάδα! Φέτος είχε 6 γκολ και 3 ασίστ σε 9 παιχνίδια. Την περασμένη σεζόν είχε 18 γκολ και 15 ασίστ σε 47 ματς.

Δεν πρόκειται για παίκτη - στοίχημα ή παίκτη - λαχείο. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που τα στατιστικά του και η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές για να δούμε σπουδαία πράγματα.

Προσοχή: Πάγια θέση μας και έχοντας πάρει το μάθημά μας, εξαιτίας των αρκετών αποτυχημένων μεταγραφικών επιλογών (συμπεριλαμβάνονται και πιο βαριά «ονόματα» από τον Μπιέλ), είναι να μην μπαίνουμε στη διαδικασία να χαρακτηρίσουμε τα νέα αποκτήματα ούτε «βόμβες», ούτε «μπαμ». Προσπαθούμε πρωτίστως να σας παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά του, τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Εντούτοις, δεν γίνεται να μην αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για μία κίνηση που σε γεμίζει με ανυπομονησία να τον δεις με τα ερυθρόλευκα.

Είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής που έχει το «πακέτο» για να ξεσηκώσει το Καραϊσκάκη. Κι όχι με ανούσιες ντρίμπλες ή φαντεζί ενέργειες, αλλά με γκολ και ασίστ! Και επιτέλους αναμένεται να δούμε καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις και να μην τα περιμένει όλα ο κόσμος από τον Βαλμπουενά.

Αν κάνει όλα όσα έκανε στην Κοπεγχάγη, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει πραγματοποιήσει την πιο επιτυχημένη του μεταγραφή τα τελευταία χρόνια. Δίχως ίχνος υπερβολής...

Ο καθρέφτης όλων λοιπόν είναι το χορτάρι, αλλά δεν αμφισβητείται ότι η μεταγραφή του Μπιέλ ανεβάζει (σε θεωρητικό επίπεδο και βάση όλων όσων έδειξε στην Δανία) για τα καλά το επίπεδο των Πειραιωτών.