Ο Ολυμπιακός να σταθεί στην αστοχία του και όχι μόνο!

Γίνεται κουβέντα από πλευράς παικτών του Ολυμπιακού για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν, αλλά μην χαθεί η ουσία που αφορά την αστοχία και το γεγονός ότι δέχτηκε μόλις δύο φάσεις από έναν άτολμο Αστέρα και δέχτηκε γκολ (έστω κι αν ακυρώθηκε)! Σε σχέση με προηγούμενα ματς υπήρχαν πάντως βήματα βελτίωσης στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός να σταθεί στην αστοχία του και όχι μόνο!

Τόσο ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, όσο και ο Γιώργος Μασούρας στάθηκαν μεταξύ άλλων «σε δύο πέναλτι που δεν μας δόθηκαν», όπως είπαν χαρακτηριστικά μετά το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Αναφέρονται προφανώς στο χέρι του Ζουκάνοβιτς στο 81’ και σε ένα σπρώξιμο στον Βαλμπουενά στο 87’. Την ίδια στιγμή ο Αστέρας διαμαρτύρεται έντονα για το ακυρωθέν του γκολ.

Κατά την άποψή μας θα είναι τεράστιο λάθος ο Ολυμπιακός να σταθεί στις όποιες αποφάσεις του Καραντώνη, είτε έχει δίκιο, είτε άδικο. Να μην καταναλώσει ενέργεια και αρχίσει να χαλάει το μυαλό των παικτών και του προπονητή με τη διαιτησία, έτσι ώστε να ασχοληθούν αποκλειστικά με το αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της εικόνας του. Στην Τρίπολη είδαμε μία ομάδα που έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Αστέρα. Έβγαλε φάσεις και θα μπορούσε να κάνει εύκολη τη ζωή του από το πρώτο ημίχρονο, αν ήταν πιο εύστοχος στην τελική του προσπάθεια. Όχι μόνο στα σουτ, αλλά και στις τελικές πάσες. Έχει δίκιο ο Κάρλος Κορμπεράν που είπε ότι σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, είχε κάποια διαστήματα που ο Ολυμπιακός έβγαλε δημιουργικότητα στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Βελτίωση στο οργανωτικό κομμάτι είδαμε.

Αντιθέτως, εξελίσσεται σε ανέκδοτο το γεγονός ότι οι Πειραιώτες δέχτηκαν γκολ (έστω κι αν ακυρώθηκε) από μία ομάδα που ήταν άτολμη και ακίνδυνη για 90 λεπτά! Μόνο στο ξεκίνημα με τον Μπαράλες εμφανίστηκε και στο ακυρωθέν γκολ που ήταν από στατική φάση. Ο Απόλλων Λεμεσού με μία φάση στο Καραϊσκάκη ισοφάρισε. Ο Αστέρας με... μιάμιση φάση βρήκε δίχτυα, ασχέτως αν δεν μέτρησε το γκολ. Είναι ένα ζήτημα που σίγουρα απασχολεί τον Κορμπεράν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με κάποιους ποδοσφαιριστές, ο Χουάνγκ Ιν Μπομ όσο θα μαθαίνει το παιχνίδι των συμπαικτών του, άλλο τόσο θα μετατρέπεται σε υπερπολύτιμη μονάδα για τους πρωταθλητές. Ο Ζινκερνάγκελ είναι φιλότιμος, παίρνει προσπάθειες, αλλά στο τέλος κάτι γίνεται και τα χαλάει. Ο Εμβιλά είχε και πάλι πολλά τρεξίματα. Ο Ελ Αραμπί έχασε τα γκολ, όμως, κάποια στιγμή θα σταματήσει η γκίνια.

Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός παρουσίασε σημάδια βελτίωσης και αναμένουμε τις προσθήκες, έτσι ώστε να δούμε πόσο θα ανέβει ποιοτικά ο πρωταθλητής Ελλάδας σε μία Σούπερ Λίγκα που θα έχει πολλές εκπλήξεις! Και θα έχει πολλές εκπλήξεις, γιατί οι ασθενέστερες ομάδες το πιστεύουν ότι μπορούν να κόψουν βαθμούς απ' όλους τους «μεγάλους».