Ολυμπιακός: Στο τραπέζι και ο Άμπιλντγκααρντ για τα χαφ

Ο 26χρονος Δανός χαφ, Όλιβερ Άμπιλντγκααρντ φεύγει από την Ρούμπιν Καζάν και έχει προταθεί στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Στο τραπέζι και ο Άμπιλντγκααρντ για τα χαφ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση χαφ, ο οποίος θα είναι περισσότερο «6άρι» και θα μπορεί να βοηθάει και ως «8άρι». Έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, όπως του Μανού Μορλάνες της Βιγιαρεάλ (μιλάει ο Ολυμπιακός με τους Ισπανούς) και του Νεμάνια Ραντόγια που έμεινε ελεύθερος από την Λεβάντε (φέρεται να τον έχει στο «περίμενε»).

Ένα από τα τελευταία ονόματα που έχει προταθεί τις τελευταίες μέρες στον πρωταθλητή είναι του Όλιβερ Άμπιλντγκααρντ, όπως σημειώνει και το «ΦΩΣ» της Δευτέρας (29/8).

Ο 26χρονος Δανός χαφ ανήκει στην Ρούμπιν Καζάν έως το 2024, αλλά θα αποχωρήσει εκμεταλλευόμενος τις διευκολύνσεις που παρέχει η UEFA για παίκτες που ανήκουν στις ρωσικές ομάδες.

Ο Άμπιλντγκααρντ έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και φέρεται να εξετάζεται. Το αν θα αποκτηθεί ή θα κινηθεί για άλλον χαφ ο πρωταθλητής Ελλάδας, αυτό είναι κάτι που θα φανεί έως την Παρασκευή (2/9).

Ο Δανός τον Ιούλιο φερόταν να απασχολεί και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ το τελευταίο διάστημα το όνομά του ακούγεται για την Βέρντερ Βρέμης και την Άντερλεχτ.

Εδώ και λίγη ώρα οι Άγγλοι μπλέκουν τον Ολυμπιακό και την ιταλική Κρεμονέζε. Υπομονή απαιτείται, καθώς στη λίστα των Πειραιωτών είναι και άλλοι χαφ. Δεν είναι σίγουρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για τον Δανό, ασχέτως αν έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στα «θέλω» του Κάρλος Κορμπεράν.

Είναι γέννημα-θρέμμα της Άαλμποργκ και το 2020 μετακόμισε στην Ρούμπιν Καζάν έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Ρούμπιν είχε 1 γκολ και 3 ασίστ σε 22 παιχνίδια. Είναι ένας πανύψηλος χαφ (1.92μ.), έχει μία συμμετοχή με την Εθνική Δανίας και το καλό του πόδι είναι το αριστερό. Η δε χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 7 εκατομμύρια ευρώ.