Παναιτωλικός-Άρης 3-1: Τον εξόντωσε στην κόντρα!

Σφαίρα στην κόντρα ο Παναιτωλικός και με εξαιρετική διαχείριση από τον Γιάννη Αναστασίου έδωσε γερό μάθημα στον Άρη (3-1)

Παναιτωλικός-Άρης 3-1: Τον εξόντωσε στην κόντρα!

Εκπληκτικός στις αντεπιθέσεις ο Παναιτωλικός επικράτησε δίκαια του Άρη με 3-1 και έδωσε γερό μάθημα στους Θεσσαλονικείς, πανηγυρίζοντας το πρώτο του τρίποντο στη φετινή Super League. Απολύτως δίκαιη η νίκη για τους Αγρινιώτες που είχαν ευκαιρίες με τον Καρέλη και για άλλα γκολ, ενώ ο Χερμάν Μπούργος ηττήθηκε κατά κράτος στην τακτική από τον Γιάννη Αναστασίου. Σενγκέλια, Καρέλης και ο έξοχος Νταγκό σκόραραν για τους γηπεδούχους, ο Πάλμα είχε ισοφαρίσει για τον Άρη που όταν έβρισκε στόχο έπεφτε πάνω στον Ανέστη. Πολύ καθοριστική για τον προπονητή του Παναιτωλικού η επιλογή εισόδου του Ντουάρτε που άλλαξε όλο το παιχνίδι και ηγήθηκε για τη νίκη.

Το καλό ξεκίνημα του Παναιτωλικού είχε ευκαιρία σε αντεπίθεση με τον Νταγκό στο 9', αλλά και το προβάδισμα στο 15' με ωραίο γωνιακό σουτ του Λέβαν Σενγκέλια. Ο Άρης βρήκε γρήγορα την αντίδραση και αφού ο Λουίς Πάλμα νικήθηκε στο 19' από τον Ανέστη, στη συνέχεια πήρε τη ρεβάνς. Με ωραία ενέργεια απέφυγε τον Κορνέλιους και πλάσαρε ιδανικά για την ισοφάριση στο 21'. Ο Άρης πήρε τον έλεγχο και απείλησε στο 29' με τον Μαντσίνι (απόκρουση Ανέστη), ενώ είχε ωραίες συνεργασίες με τους μεσοεπιθετικούς του. Στο 35' όμως ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Φλόρες, στην τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος. O Άρης ζήτησε πέναλτι στο 28' σε σπρώξιμο του Αποστολάκη στον Ιτούρμπε, όμως ο διαιτητής και ο Γκάμαρης στο VAR που τον ειδοποίησε δεν πήραν τέτοια απόφαση.

Ο Άρης μπήκε αποφασιστικά στην επανάληψη με ένα σουτ του Μαντσίνι στο 48' να περνάει έξω, αλλά την προσπάθεια να βρεθεί ο Γκρέι στην επίθεση να μην στέφεται με επιτυχία. Στο 55' ο Μαντσίνι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ανέστης ήταν εκεί που έπρεπε. Ξαφνικά στο παιχνίδι και μετά τις πρώτες αλλαγές των προπονητών, ο Παναιτωλικός ανέβασε ταχύτητα και στο 63' βρήκε το 2-1 με κοντινή κεφαλιά του Νίκου Καρέλη κι αφού πρώτα σέντραρε ο Νταγκό, η μπάλα κόντραρε στον Φαμπιάνο, χτύπησε στο δοκάρι και έφτασε στον ανενόχλητο σκόρερ! Αμέσως μετά, στο 65' και στο 69' ο Καρέλης είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για το τρίτο γκολ, αλλά αστόχησε από σούπερ θέσεις. Στο 72' ο Ανέστης έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Γκρέι, με τον Μπούργος να κάνει επιθετικές αλλαγές για την ισοφάριση με Ζερβίνιο και Ματέο. Όμως στο 77' από συνεργασία Μόρσεϊ- Ντουάρτε και έξοχη σέντρα, ο Νάντρεϊ Νταγκό με κεφαλιά πήρε... αμπάριζα την άμυνα του Άρη για το 3-1. Ο Ζερβίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο 82', με τον Άρη να μην απειλεί στη συνέχεια. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντίας για φάουλ στον Εμπακατά.

Μικρογραφία

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 3-1

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Σκόρερ: 15' Σενγκέλια 1-0, 21' Πάλμα 1-1, 63' Καρέλης 2-1, 76' Νταγκό 3-1

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Κόκκινη: 90'+4' Ντίας (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 28' Ντίας - 36' Ντουκουρέ

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης (83' Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59' Ντουάρτε), Ντίας, Σενγκέλια (70' Μόρσεϊ), Νταγκό (84' Χουχούμης), Καρέλης (84' Ζοάο Πέδρο)

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Μανού Γκαρσία (73' Ζερβίνιο), Μαντσίνι (61'Καμάτσο) , Ιτούρμπε (73 Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (62' Ντιοπ), Γκρέι (84' Χατζηϊωάννου)