Ολυμπιακός: Γαλλικά... ψώνια για τα άκρα της άμυνας

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στο τελικό στάδιο των κινήσεων ενίσχυσης του ρόστερ του. Μεταξύ άλλων ψάχνει και για ακραίο μπακ.

Ολυμπιακός: Γαλλικά... ψώνια για τα άκρα της άμυνας

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στο τελικό στάδιο των κινήσεων ενίσχυσης του ρόστερ του. Μεταξύ άλλων ψάχνει και για ακραίο μπακ. Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να αποκτήσει έναν παίκτη που θα μπορεί να βοηθήσει και στα δύο άκρα. Έναν τύπου Τζιμπρίλ Σιντιμπέ δηλαδή. Από την άλλη, όμως, εδώ και μέρες οι Πειραιώτες ασχολούνται ενδελεχώς με την περίπτωση του Ζορντάν Αμαβί. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση του Σιντιμπέ, ο Ολυμπιακός δεν θα κοιτάξει τον Γάλλο μπακ, που κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και δύο μήνες από τη Μονακό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ζορντάν Αμαβί φεύγει από τη Μαρσέιγ. Ο κόουτς Ιγκόρ Τούντορ δεν τον υπολογίζει και του έχει ζητήσει ουσιαστικά να φέρει πρόταση για να φύγει. Ο 28χρονος Γάλλος αριστερός μπακ των Μασσαλών έχει ήδη απορρίψει προσφορές από ομάδες επιπέδου Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δίνει μία εντύπωση ότι αν τα βρει ο Ολυμπιακός με τη Μαρσέιγ, τότε δεν θα είχε πρόβλημα να μετακομίσει στον Πειραιά. Προτεραιότητά του όμως είναι ξεκάθαρα ένα τοπ πρωτάθλημα και τελευταία του επιλογή η Ελλάδα. Χθες η έγκυρη «Εκίπ» σημείωσε ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ασχολούνται σοβαρά με την περίπτωσή του και απλώς επιβεβαίωσαν αυτό που γνωρίζαμε. Ότι ο Ολυμπιακός δεν ξύπνησε χθες το πρωί και αποφάσισε ξαφνικά να ασχοληθεί με τον Αμαβί.

Τον έχει σταμπάρει εδώ και καιρό, έχει συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι είναι στην «transfer list» της Μαρσέιγ και έχει μπει δυνατά στην υπόθεση. Κάτι περισσότερο δεν μπορεί να ειπωθεί αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, για να ασχολείται ο Ολυμπιακός μαζί του, πάει να πει ότι ο παίκτης δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ο Αμαβί είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Γαλλίας, ενώ έχει κληθεί κάποιες φορές και στην Εθνική ανδρών, δίχως όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Έχει ρίζες από τη Σενεγάλη, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νις, πήγε το 2015 στην Άστον Βίλα αντί 15 εκατομμυρίων και το 2018 έγινε κάτοικος Μασσαλίας, με τη Μαρσέιγ να βγάζει περίπου 10 εκατομμύρια από τα ταμεία της. Είναι ένας αριστερός μπακ (δεν μπορεί να παίξει δεξιά) που του αρέσει να βγαίνει και μπροστά. Είναι ένας επιθετικός μπακ για την ακρίβεια και ένας ποδοσφαιριστής που ταιριάζει «γάντι» στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Κορμπεράν για τα άκρα της άμυνας.

RMC: «Ο Αμαβί δεν ενδιαφέρεται...»

Σύμφωνα με το RMC Sport που ήθελε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα να δώσει μία συνέχεια στο ρεπορτάζ της «Εκίπ» για τον Αμαβί, ο 28χρονος Γάλλος μπακ θέλει κάτι καλύτερο στην καριέρα του από το να συνεχίσει στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Στον Γάλλο μπακ μεταφέρθηκε από τη διοίκηση της Μαρσέιγ να αποχωρήσει. Ο Ολυμπιακός ήθελε να τον προσελκύσει και να τον κλείσει. Όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Τζόρνταν Αμαβί δεν έδειξε ενδιαφέρον για την πρόταση του Ολυμπιακού. Δεν ενδιαφέρεται για αυτήν την προσφορά». Βέβαια, το ότι το λέει το RMC δεν σημαίνει ότι ισχύει 100%. Σίγουρα ο Αμαβί θα ήθελε ένα τοπ πρωτάθλημα, αλλά όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν αν δεν έχει κάτι αξιόλογο στα χέρια του έως τα τέλη του μήνα...