Μεταξάς: «Η σύγκριση της Ελλάδας με τη Γερμανία είναι λάθος»

Δηλώσεις σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Ηρακλής Μεταξάς.

Μεταξάς: «Η σύγκριση της Ελλάδας με τη Γερμανία είναι λάθος»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς στο «Arcadia 93.8», μιλώντας μεταξύ άλλων για του στόχους που... δεν θέτει, την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, την ετοιμότητα των νέων αποκτημάτων του Αστέρα, Ντομίνγκεθ και Τζουκάνοβιτς, αλλά και την Εθνική Ελλάδος.

Δείτε μέρος των δηλώσεών του:

Για το κατά πόσο χάθηκε η ευκαιρία το 2004 για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν μπορώ να το κρίνω επειδή δεν ήμουν τότε στην Ελλάδα. Δεν ήμουν αρμόδιος για το ποδόσφαιρο εδώ. Έξω από τον χορό είναι εύκολο να μιλήσεις. Η σύγκριση της Ελλάδας με τη Γερμανία είναι λάθος. Πρόκειται για μια χώρα 80 εκατομμυρίων κατοίκων. Πιο εύκολα θα βρεις καλούς ποδοσφαιριστές για να κάνεις ομάδα. Αλλά για να μην κρυβόμαστε υπάρχουν και μικρές χώρες όπως η Ολλανδία που τα καταφέρνουν κάθε χρόνο. Εκεί ίσως πρέπει να κοιτάξουμε για το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Αυτή τη στιγμή εγώ δουλεύω για μια ομάδα και είμαι υπεύθυνος. Εκεί δίνω βάση, την ενέργεια μου και τη σκέψη μου. Δεν είναι η θέση μου να κρίνω τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός πως δεν θέτει στόχους: «Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αλλά το πιστεύω απόλυτα. Αν πεις ότι έχω στόχο να μην πέσω και το καταφέρω στο 99%, το οποίο είναι μεγάλο ποσοστό, θα πέσω επειδή λείπει ένας πόντος. Αν πω ότι θα βγω 10ος, 8ος ή 6ος, είμαι μέσα στον στόχο αλλά θα χάσω κάποια παιχνίδια. Εγώ δεν θέλω να χάσω κανένα παιχνίδι. Κάποτε και εγώ σκεπτόμουν έτσι. Η εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο και στη ζωή με έκανε να αλλάξω εντελώς νοοτροπία και να μη χάνω ενέργεια και σκέψεις με στόχους. Η πραγματικότητα μπορεί να σε πάει πιο ψηλά από όσο πιστεύεις και ο στόχος που θέτεις μπορεί να σε μειώσει.
Ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται να πάρουν μεταγραφή σε μεγάλη ελληνική ομάδα, όμως αν συγκεντρωθούν στον εαυτό τους γιατί να μην μπορούν να πάρουν καλή μεταγραφή στο εξωτερικό; Δεν πρέπει να μειώνεις τον εαυτό σου. Από το τίποτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάει να πάρει τον Τραπ. Ο Κέβιν είναι ένα από τα παιδιά που είχα στην εθνική Κ19. Δούλεψε όσο καλύτερα μπορείς και δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Εγώ δεν βάζω στόχο. Αν κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε κάθε εβδομάδα και στο τέλος βγούμε σε μία θέση που δε μας αρέσει, τότε αυτό θα είναι επειδή δεν θα μπορούμε παραπάνω».

Για την ετοιμότητα Τζουκάνοβιτς και Ντομίνγκεθ: «Θα το αποφασίσουμε τελευταία στιγμή. Τώρα ανεβάζει ρυθμούς ο Έρβιν Τζουκάνοβιτς. Ο Ντομίνγκεθ παίρνει αρκετά λεπτά στις προπονήσεις αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος για 90 λεπτά. Θα το αποφασίσουμε και για τους δύο μετά την προπόνηση της Παρασκευής».

Για το αν το ματς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού θα παίξει ρόλο για το ματς της Δευτέρας: «Δεν θα υπάρχει κούραση. Θα έχει μέρες από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα για να ξεκουραστεί, δεν είμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος αλλά στην αρχή και επίσης έχει μεγάλο ρόστερ. Οι παίκτες του είναι έμπειροι και θα είναι δυο διαφορετικά παιχνίδια. Δεν κοιτάω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός αλλά τι πρέπει να κάνει η ομάδα μου στο παιχνίδι της. Πρέπει να βγάλουμε αυτά που πρέπει στο γήπεδο, ψυχολογικά, με πάθος και τακτικά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να διορθώσουμε κάποια λαθάκια που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι για να πάμε καλύτερα στα επόμενα».