Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0: Καθάρισε με γκολάρα ο Λάζαρος

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα που δυσκολεύτηκε να νικήσει τον ανίκητο Επασί και να ανοίξει την άμυνα του Λεβαδειακού.

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0: Καθάρισε με γκολάρα ο Λάζαρος

Ο Λεβαδειακός έστησε ένα πούλμαν μπροστά από την εστία του ανίκητου Επασί, αλλά τη λύση την είχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής άσος με μία γκολάρα στο 62' νίκησε τον πορτιέρο του Λεβαδειακού και αποδείχτηκε ότι αυτό ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη η ομάδα του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που έπαιξε μαζική άμυνα και έναν τερματοφύλακα που αρνιόταν να δεχτεί γκολ. Η διαφορά ποιότητας όμως ήταν αυτή που έκρινε το ματς, ενώ στο 42' ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τον Φορτούνη και στο 59' είχε δοκάρι με τον Χασάν.

Μόνο με τρεις αλλαγές

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Μπέρνλι παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τον Μεριά στο κέντρο της άμυνας αντί του Μιράντα, τον Τοροσίδη αντί του Μπουχαλάκη και τον Πάρντο αντί του Ποντένσε. Από την άλλη πλευρά ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Λεβαδειακό με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Επασί. Οι "ερυθρόλευκοι" από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία του αγώνα. Είχαν τον πλήρη έλεγχο, την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Βοιωτοί αμύνονταν μαζικά και είναι γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν το παιχνίδι δυσκόλευε τους γηπεδούχους.

Το χαμένο πέναλτι

Στο 9' υπήρχε η καλή στιγμή με την κεφαλιά του Γκερέρο έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Επασί. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε τη μπάλα στα πόδια του, άλλαζε πολλές πάσες και επιχειρούσε από τα άκρα να ανοίξει την άμυνα του Λεβαδειακού. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, όμως, διότι οι Βοιωτοί ήταν πολύ πειθαρχημένοι στο πλάνο του προπονητή τους και δεν άφηναν χώρους. Ήταν φανερό ότι μία ατομική ενέργεια θα άλλαζε το παιχνίδι. Ο Λάζαρος έκανε μία τέτοια στο 39', αλλά το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Επασί. Στο 41' ο Φορτούνης το πήρε πάνω του, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Ζησόπουλο και ο Κουμπαράκης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φορτούνης στο 42' ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά ο Επασί απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Ο Ολυμπιακός είχε εντείνει την πίεση του σε αυτό το διάστημα και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί. Στο 44' οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν και για δεύτερο πέναλτι με τον Πάρντο να κάνει τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Ντιόγκο, αλλά ούτε ο διαιτητής Κουμπαράκης, ούτε ο βοηθός του, ο Τζιώτζιος καταλόγισαν την εσχάτη των ποινών. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 0-0 να μην αλλάζει.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές με τον Μπουχαλάκη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τοροσίδη και τον Χασάν αντί του Πάρντο. Δύο αλλαγές που έδωσαν πνοή στον Ολυμπιακό και τον έκαναν πιο επιθετικό. Ο "Μπούχα" έπαιξε πιο κάθετα τη μπάλα και βοήθησε στη δημιουργία φάσεων, ενώ ο Χασάν ήταν ένας επιθετικός που έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Ολυμπιακός παρά το σοκ της απώλειας του πέναλτι από τον Φορτούνη μπήκε στο γήπεδο σοβαρός και διάθεση να τελειώσει το ματς.

Ένα ματς που ήθελε υπομονή για να έρθει το γκολ, διότι πέρα από τον καλά οργανωμένο αμυντικά Λεβαδειακό υπήρχε και ο ανίκητος Επασί. Στο 59' θα μπορούσε ο Χασάν να έχει κάνει ιδανικό ντεμπούτο, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί. Τη λύση την είχε ο Χριστοδουλόπουλος. Στο 62' με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον πορτιέρο του Λεβαδειακού και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός απελευθερώθηκε στο γήπεδο και πίεσε τους Βοιωτούς. Έπαιξε πιο ωραίο ποδόσφαιρο, είχε ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει κάνει το 2-0 αν ο Γκερέρο ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματα του. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 1-0 του Ολυμπιακού και μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0

Σκόρερ: 62' Χριστοδουλόπουλος

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Κίτρινες Κάρτες: 10' Χριστοδουλόπουλος, 11' Όμο, 43' Σουμπίνιο, 45+1 Νανγκίς, 51' Κρνετά, 54' Ντιόγκο, 60' Επασί, 68' Τσαμπούρης

Κόκκινες Κάρτες: -

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Τοροσίδης (46' Μπουχαλάκης), Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (87' Νάτχο), Πάρντο (46' Χασάν), Γκερέρο

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κρνετά (80' Αντιλέχου), Ντιόγκο, Όμο (71' Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Νανγκίς (63' Σαβαντογκό), Μαρκόφσκι.