O Ματιέ έκανε το καθήκον του και ο Ολυμπιακός απέκτησε ηρεμία!

Ο Ολυμπιακός ήθελε για πολλούς λόγους να ξεκινήσει με νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και εννοείται πως ένας εξ αυτών αφορούσε και το ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

O Ματιέ έκανε το καθήκον του και ο Ολυμπιακός απέκτησε  ηρεμία!

Ο Βαλμπουενά «καθάρισε» πάλι, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα! Ή μάλλον ξαναστάθηκε στο ύψος του. Δεν ήταν μόνο το γκολ του ή οι πάσες που έδινε. Ήταν και η γενικότερη συμπεριφορά του σε όλο το ματς, ακόμα και στο διάστημα προς το τελευταίο τέταρτο όπου εμφάνισε σημάδια κόπωσης.

Ο Γάλλος απέδειξε ξανά ότι ακόμα και στην ηλικία που βρίσκεται, μπορεί να κάνει τη διαφορά! Αυτό βέβαια είναι τιμητικό για τον ίδιο, αλλά θα πρέπει και άλλοι να... παρασυρθούν από τον «Αστερίξ».

Είδαμε στο πρώτο ημίχρονο έναν Αγκιμπού, ο οποίος ήταν «συνοδοιπόρος» του Ματιέ στην πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός ειδικά στα πρώτα 20-25 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές, το πρώτο γκολ ήρθε από τον Βαλμπουενά έπειτα από έξοχη σέντρα του Άβιλα και ουσιαστικά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να κατακτήσει το τρίποντο ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο ΠΑΣ που ήταν παθητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν είχε τίποτα να χάσει και προσπάθησε να βγει μπροστά. Έδειχνε όμως ακίνδυνος, ασχέτως αν από κάποιες πλαγιοκοπήσεις ή σέντρες επιχείρησε να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Το δεύτερο γκολ από τον Ραντζέλοβιτς ήταν η καλύτερη «τονωτική» ένεση ενόψει του επαναληπτικού με τον Απόλλωνα Λεμεσού την Πέμπτη (25/8). Ο πρωταθλητής πάει με καλή ψυχολογία και κυρίως με ηρεμία για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τη νίκη, όχι μόνο επειδή κέρδισαν στην πρεμιέρα τους οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και για να πάει με όσο το δυνατόν καθαρό μυαλό στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Κατά τ’ άλλα, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς που είχαμε δει τους Πειραιώτες, προφανώς και είδαμε βελτίωση σε ορισμένα κομμάτια του παιχνιδιού, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Εντούτοις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του έναν ΠΑΣ Γιάννινα που έδωσε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι, εν αντιθέσει με τους «ερυθρόλευκους» που έδωσαν το έκτο τους. Το φοβήθηκαν το ματς οι Γιαννιώτες, πήγαν να κλέψουν τον βαθμό, αλλά έφυγαν με την ήττα. Και δικαίως έφυγαν με ήττα. Σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα από αυτή που είδαμε στο Καραϊσκάκη.