Ο Μπουζούκης ενορχήστρωσε τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη

Με σκόρερ τον Γιάννη Μπουζούκη ο Παναθηναϊκός πέρασε 1-0 από την Ξάνθη και έσβησε με το καλημέρα τους τρεις από τους 6 βαθμούς της ποινής του στο πρωτάθλημα.

Ο Μπουζούκης ενορχήστρωσε τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη

Η νέα φουρνιά του Παναθηναϊκού έδειξε καλά στοιχεία στα Πηγάδια και πήρε πολύτιμο τρίποντο χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Μπουζούκης με υπέροχο σουτ στο 69΄και μάνι-μάνι το -6 που έχει επιβληθεί στην ομάδα έγινε -3.

Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και στο 13' άγγιξε το γκολ με κεφαλιά του Μουνιέ που έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς. Ο Γάλλος, που δεν είναι σέντερ φορ αλλά παίζει στη θέση αυτή ελλείψει άλλου, έχασε άλλη μια ευκαιρία στο 24' για να σκοράρει.

Η Ξάνθη δυσκολευόταν να φτάσει στην περιοχή του Διούδη με αξιώσεις. Το έκανε για πρώτη φορά στο 31' αλλά ο Γέντρισεκ δεν πρόλαβε να μπει στη φάση. Ο Σλοβάκος ήταν πρωταγωνιστής και στη δεύτερη άξιας λόγου φάση που δημιούργησε η Ξάνθη στο α΄ μέρος στο 45' χωρίς ωστόσο και πάλι να κάνει τη σωστή επιλογή.

Στο β΄ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατάει καλύτερα από την Ξάνθη στο τερέν κι αυτό που ήθελε τελικά το πέτυχε στο 69΄ με τον Γιάννη Μπουζούκη. Ο νεαρός με ένα άπιαστο σουτ από τα 25 μέτρα δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ζίβκοβιτς.

Ο Μπουζούκης είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 75΄ τροφοδοτώντας τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος ανατράπηκε από τον Σιλά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι και την κόκκινη κάρτη. Στη συνέχεια έπεσε η τάση στο φωτισμό και το παιχνίδι διακόπηκε.

Όταν ξανάρχισε ο Εμμανουηλίδης, που είχε μπει ως αλλαγή έχασε σίγουρα γκολ σε δυο τετ α τετ με τον Ζίφκοβιτς. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνεψε στο δεκάλεπτο των καθυστερήσεων όταν η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντουρίσκοβιτς ο οποίος κλώτσησε τον Οικονόμου.

MIKΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Ξάνθη Αρένα
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1
Σκόρερ: 69' Μπουζούκης
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κάρτες:
Κόκκινη: 90+9' Ντουρίσκοβιτς
Κίτρινες: Γέντρισεκ, Καμαρά - Ινσούα, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Οικονόμου

Συνθέσεις

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (84' Ορφανίδης), Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας (56' Καντά), Καμαρά, Κίκε, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (46' Φασίδης).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης (74' Τσανδάρης), Ινσούα, Μπουζούκης (78' Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (88' Εμμανουηλίδης)