Ο Ορμπάιθ για Βαλβέρδε και Ολυμπιακό

Ο παλιός χαφ των Πειραιωτών μιλάει για τη νέα σελίδα που άνοιξε στη ζωή του, θυμάται τον Βαλβέρδε και το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό.

Ο Ορμπάιθ για Βαλβέρδε και Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι του 2011 ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέμεινε στην απόκτηση του Πάμπλο Ορμπάιθ από τη Μπλιμπάο. Ελάχιστοι τον γνώριζαν και πολλοί τον κατέκριναν πριν καν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Και τι δεν ακούστηκε εκείνο τον Αύγουστο για τον Βάσκο χαφ. Στην πορεία της σεζόν, ωστόσο, απέδειξε ότι ήταν ό,τι πιο χρήσιμο για τον Ολυμπιακό.

Με τον Μιλιβόγεβιτς κατάφερε να ξεχαστεί, αφού μέχρι τότε όλοι έλεγαν ότι "πρέπει να βρεθεί ένας νέος Ορμπάιθ". Ο Βάσκος έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αλλά παραμένει στο ποδόσφαιρο. Είναι βοηθός του Λέο Φράνκο στον πάγκο της Ουέσκα και τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει την αγαπημένη του Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές".

Είναι λογικό αυτές τις ημέρες να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην Ισπανία. Ο Πάμπλο Ορμπάιθ μίλησε στην ιστοσελίδα elcorreo.com για τη νέα σελίδα της ζωής του και την πορεία του στους πάγκους.

"Συμφωνώ σε πολλά με τον Λέο Φράνκο τον οποίο δεν γνώριζα. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι σαν μεταπτυχιακό για εμένα όλο αυτό. Προσπαθώ να μάθω ότι μπορώ. Είμαι υπεύθυνος να κάνω τα βίντεο των αντιπάλων. Δεν σκοπεύω να παίξω κάποιον ρόλο, μόνο να είμαι ειλικρινής και διακριτικός. Δεν έχω φιλοδοξία να είμαι πρώτος προπονητής με κάθε κόστος. Ο στόχος μου είναι να μάθω απ' όλους αυτούς ανθρώπους που ξέρουν τόσα πολλά", είπε ο Πάμπλο Ορμπάιθ.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ποιος ήταν ο κορυφαίος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε στην ποδοσφαιρική του καριέρα και είπε χωρίς δισταγμό: "Ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Την περίοδο 2003-2005 με τον Βαλβέρδε ήταν τα καλύτερα μου χρόνια, ήμουν πολύ ευτυχισμένος", υπογράμμισε ο Ορμπάιθ.

Όσον αφορά στο που ένιωσε τη μεγαλύτερη πίεση δεν το σκέφτηκε πολύ και είπε: "Στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος, ήταν πολύ πιεσμένα όλα. Στη συνέχεια όμως αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να τα αντιμετωπίσεις πιο φυσικά όλα", ήταν τα λόγια του Πάμπλο Ορμπάιθ.