Η «ερυθρόλευκη» οδηγία του Μαρτίνς για την Μπέρνλι οδηγός για το πρωτάθλημα

Η συμβουλή του Πορτογάλου στο ημίχρονο με τη Μπέρνλι συνάδει απόλυτα με τη φιλοσοφία του συλλόγου και είναι οδηγός για το 45ο. 

Η «ερυθρόλευκη» οδηγία του Μαρτίνς για την Μπέρνλι οδηγός για το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα και υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη. Η νίκη είναι δεδομένος στόχος και επιβεβλημένη για τους «ερυθρόλευκους» για ψυχολογικούς και πρακτικούς λόγους. Αφενός υπάρχει η επιθυμία από τους Πειραιώτες να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους σε επίσημα ματς και εντός συνόρων, αφετέρου οι δύο κύριοι συνδιεκδικητές του στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν τη χρονιά τους με τρίποντο.

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 επί του ΠΑΣ, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε (με αυτόν τον τρόπο που κέρδισε τέλος πάντων...) τον Αστέρα. Είναι απαραίτητο λοιπόν για τον Ολυμπιακό να στείλει σήμερα μήνυμα τίτλου με καλή εμφάνιση και πολλά γκολ και να μην παρασυρθεί από άλλους παράγοντες.

Το χθεσινό έργο στην Τούμπα το είδαμε πέρσι πολλές φορές και μάλλον θα το ξαναδούμε και φέτος. Είναι λοιπόν ύψιστης σημασίας για τον Ολυμπιακό να μην αναλωθεί σε σκέψεις και κουβέντες για τη διαιτησία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παιχνίδι με την Μπέρνλι. Ο Σλοβένος Βίντσιτς με τις διαιτητικές του αποφάσεις έφερε την αγγλική ομάδα στο 1-1 στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε δικαιολογημένο εκνευρισμό σε παίκτες και κόσμο. Στα αποδυτήρια λοιπόν ο Μαρτίνς έδωσε την καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει, η οποία συνάδει μάλιστα με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού ως συλλόγου: «Μην ασχολείστε με το διαιτητή. Είστε η καλύτερη ομάδα και πρέπει να δείξετε στο γήπεδο».

Αποτέλεσμα; Οι «ερυθρόλευκοι» επικεντρώθηκαν στο παιχνίδι τους, απέβαλαν τον εκνευρισμό τους και έδειξαν τι μπορούν να κάνουν.

Αυτή η φαινομενικά απλή συμβουλή του Πορτογάλου τεχνικού είναι οδηγός και για το πρωτάθλημα. Οι «τρικλοποδιές» στον Ολυμπιακό, οι ευνοϊκές διαιτησίες και αποφάσεις υπέρ των αντιπάλων του ή οι αδικίες εναντίον του είναι δυστυχώς σημάδια των καιρών.

Πάντα, όμως, οι παίκτες του Μαρτίνς πρέπει να θυμούνται τη συμβουλή του προπονητή τους. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και από κανέναν αντίπαλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να κυριαρχεί στο χορτάρι και να κερδίζει. Υπάρχει άλλωστε κάτι πιο «Ολυμπιακό» από αυτό;