Εύκολα 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ

Η Ένωση νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, για την πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εύκολα 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ
Eurokinissi

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με το... άνετο 2-0. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης «φρέσκαρε» την ενδεκάδα της ομάδας του ενόψει της ρεβάνς με τη Βίντι για τα Play Off του Champions League, με τους Σιμόες, Χουλτ, Κλωναρίδη και Οικονόμου (ο οποίος ήταν τιμωρημένος) να ξεκουράζονται.

Ο Πόνσε σκόραρε το «παρθενικό» του τέρμα με τον «Δικέφαλο», ανοίγοντας το σκορ στο 37'. Ο Λιβάγια πέρασε από δεξιά τον Σκόνδρα και «σέρβιρε» το γκολ στον Αργεντινό που δεν αστόχησε από κοντά. Το τελικό 2-0, διαμόρφωσε ο ίδιος ο Κροάτης στο 47', μετά από ασίστ του Μιχάλη Μπακάκη.

Συνοψίζοντας, οι γηπεδούχοι έλεγχαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τον ρυθμό του ματς, με το «σύνολο» του Γιάννη Πετράκη να μην μπορεί να γίνει απειλητικό σε κανένα χρονικό σημείο. Κορυφαίος για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο τερματοφύλακας του Βελίδης, ενώ κάτι παραπάνω από αισθητή ήταν η απουσία του επιθετικού Πέντρο Κόντε, ο οποίος οδεύει προς Εμιράτα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Σκόρερ: Πόνσε 37',Λιβάγια 47'

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)
Κίτρινες Κάρτες: Πόνσε 25', Κλωναρίδης 81' /Λίλα 15', Τζημόπουλος 56', Κριζμάν 79', Νικολιάς 90+3'

Κόκκινες Κάρτες:-

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Λόπες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο (Κλωναρίδης 73'), Λιβάια (Μάνταλος 64'), Μπακασέτας, Πόνσε (Γιακουμάκης 68').

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Ξυδας, Κάστρο (Τζημόπουλος 61'), Κακούμπα (65' Μυστακίδης), Γιάκος (46' Κριζμάν), Λιλα