Με πέναλτι-εφεύρεση ο ΠΑΟΚ λύγισε τον Αστέρα

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χάρις σε ένα πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή Κουτσιαύτη.

Με πέναλτι-εφεύρεση ο ΠΑΟΚ λύγισε τον Αστέρα

Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες αλλά χρειάστηκε ένα πέναλτι-δώρο για να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης ο οποίος είχε σε εξαιρετική βραδιά τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο.

Το ανακάλυψε ο διαιτητής Κουτσιαύτης στο 58΄ στη βουτιά που έκανε ο Πρίγιοβιτς μπροστά στα μαζεμένα χέρια του γκολκίπερ. Ο Σέρβος το εκτέλεσε εύστοχα και έλυσε το γόρδιο δεσμό (1-0).

Ο Λουτσέσκου είχε απώλειες (Βαρέλα, Μαουρίσιο τιμωρημένοι από πέρυσι) αλλά λόγω Μπενφίκα έδωσε ανάσες και στους Πέλκα, Λημνιό. Υλικό, άλλωστε, έχει μπόλικο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φούρια στο ματς και πολιόρκησε τον Αστέρα. Μόλις στο 8΄ ο Παπαδόπουλος ο οποίος «άφησε» στον πάγκο τον Αθανασιάδη που μετρούσε 39 συνεχόμενα παιχνίδια ως βασικός έκανε την πρώτη σωτήρια απόκρουσή του σε σουτ του Ζαμπά.

Οι γηπεδούχοι επέμεναν και στο 28' ο Παπαδόπουλος απογειώθηκε κι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Σάχοβ. Προοδευτικά η πίεση του ΠΑΟΚ εξασθένησε και ο Αστέρας βγήκε μπροστά. Στο 40' μάλιστα παραλίγο να σοκάρει την Τούμπα όταν ο Τσιλιανίδης σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα.

Ίδιο το σκηνικό και στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Ο ΠΑΟΚ πίεσε για ένα γκολ και το βρήκε στο 58' από το δώρο του διαιτητή Κουτσιαύτη. Ωστόσο το προβάδισμα του γηπεδούχου κρεμάστηκε από μια κλωστή. Ο Αστέρας τα έπαιξε όλα για όλα και ειχε μια μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 70' όταν ο Τριανταφυλλόπουλος ανενόχλητος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Στο 92' μάλιστα ο Ρόλε καρδιοχτύπησε την Τούμπα επιχειρώντας κεφαλιά από καλή θέση αλλά ο Πασχαλάκης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

MIΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Τούμπας
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Σκόρερ: 58΄ Πρίγιοβιτς (πεν)
Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κάρτες: 5' Τριανταφυλλόπουλος, 24' Χατσερίντι, 33' Κώτσιρας, 53' Κυριακόπουλος, 55' Ελ Καντουρί, 73' Βαλιέντε

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Κάνιας (74' Βέρνμπλουμ), Ζαμπά (67' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (82' Ακπόμ)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46' Κυριακόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (88' Ρόλε), Μανιάς