Θεοδωρικάκος: «Ονομαστικά και ηλεκτρονικά τα εισιτήρια, δεν θα ανοίξει κανένα μαγαζί χουλιγκανισμού»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε όλα όσα θα ισχύουν για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα και για τις λέσχες οπαδών.

Θεοδωρικάκος: «Ονομαστικά και ηλεκτρονικά τα εισιτήρια, δεν θα ανοίξει κανένα μαγαζί χουλιγκανισμού»

Σύσκεψη με θέμα την καταπολέμηση της αθλητικής βίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/8) ανάμεσα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε για τους ελέγχους της Αστυνομίας στις λέσχες φιλάθλων, ζήτησε να έχουν ελεγχθεί όλες οι κάμερες των γηπέδων ότι λειτουργούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και αναφέρθηκε ξεχωριστά και στο κομμάτι της διάθεσης των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα είπε: «Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του Νόμου. Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η Νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι».

Οι οδηγίες που δόθηκαν ήταν ότι όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικά και θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπία από την Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα. Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.