Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ για το 45ο

Μετά την περσινή αποτυχία οι Πειραιώτες πήραν «σκούπα», άλλαξαν τα πάντα και ρίχνονται στη «μάχη» για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ για το 45ο

«Θρύλε, γερά πρωτάθλημα ξανά», φώναξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τόσο μετά το τέλος του αγώνα με τη Λουκέρνη όσο και μετά το ματς με τη Μπέρνλι. Ένα σύνθημα που δείχνει αν μη τι άλλο ότι τη διάθεση που υπάρχει στο μεγάλο λιμάνι για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την περσινή σεζόν που ταλαιπωρήθηκαν πολύ και τερμάτισαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Μία σεζόν που ολοκληρώθηκε άσχημα και προκαλώντας αναταραχή στην ομάδα. Η υπόσχεση και δέσμευση της διοίκησης ήταν ότι θα αλλάξουν τα πάντα, θα αλλάξουν όλα στην προσπάθεια που θα γίνει για την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας. Και πράγματι άλλαξαν πολλά με στόχο την κατάκτηση και πάλι του πρωταθλήματος. Με νέο προπονητή και 18 νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρσι ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να πάρει το τρόπαιο ξανά στον Πειραιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο άνθρωπος που κρατάει το τιμόνι του Ολυμπιακού στα χέρια του. Για τον Ολυμπιακό είναι αυτονόητος ο στόχος του πρωταθλήματος. Πάντα από αυτή την αφετηρία ξεκινάει τις υποχρεώσεις του. Φέτος, όμως, θέλει να παίξει και ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά και να αφήσει πίσω του όλα όσα έγιναν πέρσι. Σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο οι Πειραιώτες έχουν τονώσει το ελληνικό στοιχείο και στα τρία πρώτα τους επίσημα παιχνίδια δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο και μία διαφορετική νοοτροπία.

Ο Πορτογάλος προπονητής που γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1970 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού πριν καν ολοκληρωθεί η περασμένη αγωνιστική περίοδος. Έχει καθίσει στον πάγκο της Μαρίτιμο για τέσσερα χρόνια, της Ρίο Άβε για δύο χρόνια και της Βίτορια Γκιμαράες. Είναι και γι’ αυτόν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση του Ολυμπιακού και φυσικά η καθοδήγηση του στην κορυφή.

Όσον αφορά στην περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός «καθάρισε» όλα τα... παιδιά του Μπέσνικ Χάσι. Κανένας από τους Βέλγους δεν έμεινε στην ομάδα με Οτζίτζα, Προτό, Ένγκελς, Ζιλέ να αποτελούν παρελθόν για την ομάδα του Πειραιά. Οι Πειραιώτες έχουν ενισχυθεί σημαντικά φέτος με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι η μεταγραφή που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο, αφού άφησε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό. Από ‘κει και πέρα ήρθαν σημαντικοί ξένοι ποδοσφαιριστές όπως οι Γκιγιέρμε, Νάτχο, Ποντένσε. Κατά κύριο λόγο τονώθηκε το ελληνικό στοιχείο και αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη και του Γιάννη Φετφατζίδη.

ΈΦΥΓΑΝ

Προτό, Καπίνο, Ίβουσιτς, Ένγκελς, Μποτία, Μίλιτς, Φιγκέιρας, Ιγκόρ Σίλβα, Ταχτσίδης, Σιώπης, Ζντιέλαρ, Ζιλέ, Ρομαό, Οφόε, Μάρτινς, Σεμπά, Μάριν, Μιραλάς, Καρσελά, Μπεν, Τζούρτζεβιτς, Εμενίκε, Βέργος

ΉΡΘΑΝ

Γιαννιώτης, Μιράντα, Μεριά, Βούκοβιτς, Ευαγγέλου, Τσιμίκας, Μασούρας, Τοροσίδης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Νάτχο, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Φετφατζίδης, Λάζαρος, Χασάν, Γκερέρο, Μάνος

ΦΙΛΙΚΑ

30/6 Βάτενς-Ολυμπιακός 0-3

4/7 Μποτοσάνι-Ολυμπιακός 0-5

14/7 Τες Σπορτ-Ολυμπιακός 0-3

15/7 Έουπεν-Ολυμπιακός 3-2

18/7 Σιντ Τρούιντεν-Ολυμπιακός 1-1

21/7 Γκενκ-Ολυμπιακός 4-0

24/7 Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 4-0

26/7 Γκεζτέπε-Ολυμπιακός 0-1

1/8 Ολυμπιακός-Λεγανές 0-0

EUROPA LEAGUE

9/8 Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0

16/8 Λουκέρνη-Ολυμπιακός 1-3

23/8 Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1