Eπίσημο: Στον ΠΑΟΚ Ο Τόσκα (pic)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Ρουμανού μπακ Αλίν Τόσκα για ένα χρόνο.

Eπίσημο: Στον ΠΑΟΚ Ο Τόσκα (pic)

Ο ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με την Ρεάλ Μπέτις για τον μονετή δανεισμό του Αλίν Τόσκα. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2019 ενώ η απόκτηση του Ρουμάνου αποτελεί την πέμπτη τους προσθήκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

''Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αλίν Τόσκα από την Ρεάλ Μπέτις με τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2019.

Ο Τόσκα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας στις 14 Μαρτίου του 1992. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες της τοπικής Φλορέα Βοϊτσίλα. Οι άνθρωποι της Στεάουα Βουκουρεστίου τον εντόπισαν και τον ενέταξαν στα τμήματα υποδομής τους το 2007.

Δύο χρόνια αργότερα πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη δεύτερη κατηγορία, με την δεύτερη ομάδα της Στεάουα με την οποία αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια, πριν παραχωρηθεί δανεικός στην Ουνιρέα Ουρτζισένι. Εκεί έπαιξε για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια της Ρουμανίας. Βρήκε ρόλο παρά το νεαρό της ηλικίας του και συμπλήρωσε 19 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2011 έμεινε ελεύθερος και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σαγκεάτα Ναβοντάρι που αγωνιζόταν στην Liga II. Η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο, αλλά ο Τόσκα με τις εμφανίσεις του πήρε μεταγραφή για την Βιτορούλ Κοστάντζα.

Στην Βιτορούλ έμεινε για δύο σεζόν. Έπαιξε σε 56 αγώνες, μοίρασε δύο ασίστ και κατάφερε να καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ της λίγκας, αναγκάζοντας την Στεάουα να πληρώσει για να τον φέρει και πάλι πίσω στις τάξεις της.

Στο Βουκουρέστι παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Έγραψε 96 συμμετοχές, πέτυχε ένα γκολ, πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στις 22 Ιουλίου του 2015 κόντρα στην Τρεντσίν για τον δεύτερο προκριματικό του UEFA Champions League, κατέκτησε ένα πρωτάθλημαΡουμανίας, ένα Κύπελλο και δύο Λιγκ Καπ, πριν μεταπηδήσει στην Ρεάλ Μπέτις.

Στην Ισπανία μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Μέσι, του Σουάρες και του Νέιμαρ, ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο με 1-1. Ολοκλήρωσε την σεζόν με 17 συμμετοχές, αλλά την περσινή σεζόν στο ξεκίνημά της δεν πήρε τόσο χρόνο συμμετοχής και τον περασμένο Γενάρη εντάχθηκε με την μορφή δανεισμού στην Μπενεβέντο και πήρε εμπειρία από Serie A με 13 γεμάτα 90λεπτα. Η ομάδα του υποβιβάστηκε κι έτσι δεν ενεργοποίησε τον όρο αγοράς του.

Ο Τόσκα είναι διεθνής από τις 23 Μαρτίου 2016, όταν κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ρουμανίας από τον Ανχέλ Ιορντανέσκου, έχοντας φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο 11 φορές.

Στον ΠΑΟΚ θα συναντήσει τον παλιό του συμπαίκτη Φερνάντο Βαρέλα , με τον οποίο έπαιξαν μαζί στη Στεάουα.''