Πινέδα: «Χάρη στον Αλμέιδα επέλεξα την ΑΕΚ»

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και τόνισε πως αυτό οφείλεται στην παρουσία του Ματίας Αλμέιδα.

Πινέδα: «Χάρη στον Αλμέιδα επέλεξα την ΑΕΚ»

Από την πρώτη στιγμή που ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν ο βασικός του στόχος. Τον γνώριζε πολύ καλά από την κοινή τους παρουσία στην Τσίβας.

Ο Πινέδα παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN και μίλησε για την παρουσία του Αλμέιδα στους "κιτρινόμαυρους" επισημαίνοντας πως στην απόφαση του έπαιξε ρόλο ο προπονητής.

«Υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για μένα. Υπήρξαν ομάδες σε Ισπανία και Μεξικό, αλλά η επιλογή μου ήταν η ΑΕΚ κι αυτό οφείλεται και στην εμπιστοσύνη του προπονητή (Ματίας Αλμέιδα). Ήμουν πρόθυμος να δουλέψω μαζί του, ξέρω πως λειτουργεί», είπε ο Πινέδα.

«Σκέφτηκα επίσης ότι θα έχεις μεγαλύτερη άνεση να δουλέψεις όταν έχεις την υποστήριξη του προπονητή. Ότι τον ξέρεις και σε ξέρει, εσύ απλά βάλε τη δουλειά σου για να μπορέσεις να προσφέρεις αυτό που σου ζητούν εδώ. Κι αυτό ήταν που με συγκίνησε περισσότερο και με παρακίνησε να πάω στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό αποφάσισα και είμαι σε αυτή την πλευρά. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άσος της ΑΕΚ.