Αυτά φέρνει ο Κορμπεράν στον Ολυμπιακό

Η επιθετική φιλοσοφία του Κάρλος Κορμπεράν αλλά με βάση στην αμυντική σταθερότητα. Η νοοτροπία και οι αλλαγές που θα επιβάλλει άμεσα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Αυτά φέρνει ο Κορμπεράν στον Ολυμπιακό

Ο Κάρλος Κορμπεράν είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και ο 39χρονος Ισπανός είναι έτοιμος να επιφέρει δραστικές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού των πρωταθλητών Ελλαδας. Με άμεσο στόχο φυσικά τα αποτελέσματα και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League αλλά και με αποφασιστικότητα για να ομορφύνει ξανά το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Να ξαναγίνει θελκτικό και ελκυστικό, όπως εδώ και καιρό δεν συνέβαινε.

Ο Βαλενθιάνος τεχνικός που άρχισε την προπονητική καριέρα του στα 23 του χρόνια και πέρασε από τη σχολή της Βιγιαρεάλ, τις παραστάσεις στη Σ. Αραβία και την Κύπρο, την αγγλική εμπειρία στη Λιντς και μετά στην Χάντερσφιλντ την οποία κόντεψε να ανεβάσει με πολύ μικρό μπάτζετ στην Premier League, έχει ως παράσημα τα θερμά λόγια που έχει πει γι΄αυτόν ο Πεπ Γκουαρντιόλα αλλά και τη μεγάλη εμπιστοσύνη του Μαρσέλο Μπιέλσα που τον είχε δίπλα του στη Λιντς και δήλωνε ενθουσιασμένος με τη συνεργασία τους.

Θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές και στο σχηματισμό του Ολυμπιακού, με την ομάδα να αρχίσει να δουλεύει το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όπως στα περισσότερα ματς της Χάντερσφιλντ χρησιμοποιούσε ο Κορμπεράν. Είτε με τέσσερις χαφ είτε σε 3-5-2. Σίγουρα είναι κάτι που δεν έχει δουλευτεί από τον Μαρτίνς φέτος και δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα το δούμε.

Ο Κορμπεράν έχει φιλοδοξία μεγάλης διάκρισης με τον Ολυμπιακό, με τίτλους και πορεία στην Ευρώπη. Είναι διψασμένος για να τα καταφέρει, έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη της διοίκησης που τον ξέρει πολύ καλά από τη δουλειά του στην Αγγλία και χρειάζεται αρχικά τη βοήθεια όλων. Είναι όμως ένας σύγχρονος μάνατζερ, με μεγάλες γνώσεις για το ποδόσφαιρο και έτοιμος να εφαρμόσει το δικό του αγωνιστικό πλάνο για να ξανακάνει αποτελεσματικό και θεαματικό τον Ολυμπιακό.