Ολυμπιακός: Ο Μπίλιτς και το παρελθόν με Βρσάλικο

Ποιο το παρελθόν του Σλάβεν Μπίλιτς που είναι στη λίστα του Ολυμπιακού για την τεχνική ηγεσία με τον Σίμε Βρσάλικο.

Ολυμπιακός: Ο Μπίλιτς και το παρελθόν με Βρσάλικο

Ο Σλάβεν Μπίλιτς είναι ένας από τους προπονητές που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού. Τις τελευταίες ώρες όπως έχει γράψει και στο σημερινό ΦΩΣ έχει κερδίσει μέτρα στην κούρσα. Η περίπτωση του, ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολη.

Ο Ολυμπιακός το παλεύει αν και ξέρει πως τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο 53χρονος προπονητής έχει την προσωπικότητα και την εμπειρία να επιβάλει την τάξη στον Ρέντη και να φτιάξει τα αποδυτήρια. Το βασικό που θέλει τώρα η ομάδα του Πειραιά είναι να βρει τη χημεία της στα αποδυτήρια. Εάν το πετύχει αυτό τότε και στο χορτάρι θα αλλάξει η εικόνα.

Ο Κροάτης προπονητής που έχει πάρει αρκετά μέτρα στην κούρσα εάν αποφασίσει να έρθει στα μέρη μας και να εργαστεί στην Ελλάδα θα βρει και έναν συμπατριώτη του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σίμε Βρσάλικο, ο οποίος μέχρι τώρα είναι η πιο ηχηρή μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Ένας παίκτης που ήρθε από την Ατλέτικο Μαδρίτης και από τα πρώτα του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα βγάζει στο χορτάρι μία ποιότητα και μία ποδοσφαιρική λογική. Ο Βρσάλικο με τον Μπίλιτς δεν είναι απλά συμπατριώτες. Δεν θα είναι δύο Κροάτες που θα βρεθούν σε έναν ξένο τόπο.

Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά και ο Μπίλιτς έχει εξαιρετική άποψη για τον 30χρονο μπακ. Ο 53χρονος προπονητής είναι αυτός που έδωσε την ευκαιρία στον Βρσάλικο να παίξει στην εθνική ομάδα της Κροατίας. Στις 9 Φεβρουαρίου 2011 η Κροατία αντιμετώπισε την Τσεχία σε φιλικό παιχνίδι που νίκησε 4-2.

Ο Μπίλιτς ήταν ο προπονητής της εθνικής ομάδας και τότε είχε καλέσει τον πιτσιρικά Βρσάλικο. Σε ηλικία μόλις 19 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα όταν πέρασε ως αλλαγή στο 82' στη θέση Ιλίτσεβιτς. Τότε ο Μπίλιτς του έδωσε την ευκαιρία και ο Βρασάλικο έφτασε στο σημείο να μετράει τώρα 52 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.